Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 16:51
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Primátorka Prešova chybne informovala o deviatich obetiach tragédie. Sedem je nájdených, ôsme telo zatiaľ nenašli (Aktualizované)

NEWS
Uložiť Uložené

Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová informovala médiá o tom, že polícia už zadržala niekoľko osôb.

 Primátorka Prešova Andrea Turčanová podľa SME informovala o ďalších obetiach tragédie v Prešove. Celkovo prišlo podľa záchranných zložiek a primátorky o život deväť ľudí, zatiaľ zároveň nie je isté, či ide o finálny počet. Záchranári zatiaľ stále prehľadávajú objekt, v ktorom sa udiala tragická explózia plynu a tiež okolité paneláky. „Niektoré telá nie sú ešte identifikované,“ povedala primátorka. 

Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová informovala médiá o tom, že polícia už zadržala niekoľko osôb. Podľa Korzára ich má byť šesť. „V súvislosti s týmto skutkom boli zadržané osoby zodpovedné za terénne práce, ktorých príčinná súvislosť súvisí s tragickou udalosťou a je predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania,“ povedala Ligdayová.

Aktualizované 17:00

Podľa informácií Korzára polícia zadržala konateľov firmy aj robotníkov, ktorí robili v piatok tesne pred výbuchom na Mukačevskej ulici výkopové práce.

Odporúčané
Takto vyzeral výbuch o 12:12:52: Video z bezpečnostnej kamery jednej z reštaurácií zaznamenáva explóziu plynu v paneláku v Prešove Takto vyzeral výbuch o 12:12:52: Video z bezpečnostnej kamery jednej z reštaurácií zaznamenáva explóziu plynu v paneláku v Prešove 7. decembra 2019, 11:38

Aktualizované 17:35

Podľa oficiálnych údajov je sedem nájdených obetí, o ôsmej vedia hasiči aj polícia, zatiaľ telo nenašli. Informácie o deviatej obeti, ktoré chybne sprostredkovalo vedenia mesta Prešov, hasiči dementovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia