Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 6:55
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Znásilnenú Indku zapálili cestou na súd. Za činom stáli rovnakí páchatelia a ich rodina, tvrdí obeť

NEWS ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

S popáleninami teraz bojuje o svoj život.

Mladá Indka mala pred súdom vypovedať ako obeť znásilnenia, cestou ju však prepadli útočníci, ktorí ju zobrali na pole a tam ženu zapálili. 23-ročná Indka musela byť ihneď hospitalizovaná v nemocnici. Policajtom sa podarilo zatknúť piatich podozrivých mužov, píše BBC.

Podľa doktora Pradeepa je žena v kritickom stave. Popáleniny tvoria až 90 % (The Guardian však spomína 70 %) jej tela. Obeť ale napriek svojim zraneniam dokázala polícii prezradiť, že medzi piatimi útočníkmi mala byť aj dvojica, ktorá ju údajne znásilnila. Okrem toho sa na útoku podieľala podľa jej slov aj ich rodina.

Odporúčané
Mladé dievča znásilňovali a mučili viac ako 40 dní. Nepredstaviteľná bolesť a nekonečné zranenia od tyranov ju napokon zabili Mladé dievča znásilňovali a mučili viac ako 40 dní. Nepredstaviteľná bolesť a nekonečné zranenia od tyranov ju napokon zabili 4. decembra 2019, 17:10

Pri objasňovaní prípadu polícia zistila, že obeť s jedným z útočníkov v minulom roku udržovala vzťah. Ten jej mal údajne sľúbiť, že si ju vezme, no nakoniec ju spoločne s kamarátom sexuálne zneužil.

Bohužiaľ, v Indii nejde o ojedinelý prípad. Ešte len v priebehu minulého týždňa istí páchatelia znásilnili 26-ročnú veterinárku, ktorú následne udusili a jej telo spálili. Ďalšie znásilnenie a vražda sa odohrala krátko na to v indickom štáte Bihár.

Tisíce ľudí preto na námestiach požadovali lepšiu ochranu pre indické ženy, píše The Guardian. V Indii bolo za rok 2017 nahlásených viac než 32 000 obetí sexuálneho zneužitia. Vláda sa chce s problémom vysporiadať tým, že by násilníkov odsúdili na trest smrti. Aktivisti však protestujú, tvrdia, že sa týmto nerieši príčina zločinov.

Domov
Zdieľať
Diskusia