Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2019, 15:37
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Globálne otepľovanie je stále intenzívnejšie, posledné desaťročie bude takmer určite najteplejšie v histórii, upozorňujú odborníci

NEWS GLOBÁLNE OTEPĽOVANIE GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Svetová meteorologická organizácia upozorňuje na nebezpečenstvo, ktoré prichádza s klimatickými zmenami.

Svetová meteorologická organizácia upozornila vo výročnej správe o stave klímy na výsledky, ktoré naznačujú, že aktuálna dekáda bude najteplejšou v histórii všetkých meraní. Zástupcovia WMO o tom informovali v rámci klimatickej konferencie na Summite OSN v Madride. Na Twitteri zverejnili aj konkrétne grafy, ktoré naznačujú vývoj teploty za posledné desiatky rokov. 

Predbežné dáta naznačujú, že trend zahájený v 80. rokoch minulého storočia bude pokračovať aj naďalej. „Extrémne vlny horúcich teplôt, ku ktorým v minulosti dochádzalo len raz ročne, sú v súčasnosti oveľa pravidelnejšie,“ napísal v prehlásení ku správe generálny tajomník WMO Petteri Taalas.

Odporúčané
Zuzana Čaputová a Greta Thunberg patria medzi 28 najvplyvnejších ľudí v Európe. Slovenská prezidentka poráža skorumpovanú elitu Zuzana Čaputová a Greta Thunberg patria medzi 28 najvplyvnejších ľudí v Európe. Slovenská prezidentka poráža skorumpovanú elitu 3. decembra 2019, 8:44

Podľa oficiálnych dokumentov Svetovej meteorologickej organizácie v tomto roku vyhnali prírodné katastrofy z domovov až 2 milióny ľudí na svete. Zvýšil sa aj počet ľudí, ktorí trpeli hladom, za čo podľa WMO rovnako môže klimatická kríza. Kým v roku 2017 nemalo dostatok potravín 811 miliónov ľudí, v minulom roku to už bolo 820 miliónov. 

S narastajúcimi problémami súvisí aj zmena kyslosti morskej vody, čo môže v budúcnosti vyhubiť ekosystém, ktorý v nej v súčasnosti prežíva.  

Domov
Zdieľať
Diskusia