Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2019, 11:31
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Star Wars: The Rise of Skywalker (Recenzia)

Star Wars: The Rise of Skywalker (Recenzia)
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po siedmej epizóde sa J. J. Abrams opäť chopil kormidla. Ako sa mu darilo?

Kinosály boli vypredané, ľudia s tričkami na motívy Star Wars čakali v radoch na vpustenie do miestnosti a medzi fanúšikmi ságy vládla skvelá atmosféra. Pri odchode z kina však bolo možné pozorovať viaceré skupiny divákov, ktorých dojmy boli už na pohľad značne rozporuplné.

Úsmevy na tvárach sa v mnohých prípadoch úplne vytratili. Netrúfam si síce povedať, že posledná časť ságy Skywalkerovcov rozdelí nadšencov tak, ako to boli pri epizóde VIII, ale pomerne rôznorodé názory naznačili už prvé ohlasy zahraničných kritikov.

J. J. Abrams sa na režisérsku stoličku usadil po siedmej časti, pričom kontroverzne prijatú osmičku The Last Jedi natočil Rian Johnson. Staronový režisér so záverom ságy príliš neexperimentoval a v istých smeroch išiel prakticky na istotu. Urobil správne?

Star Wars: The Rise of Skywalker (Recenzia)
Zdroj: Disney

Hneď v úvode snímky nám tvorcovia objasnia, akú rolu bude v Star Wars: The Rise of Skywalker zosobňovať obávaný Palpatine. Týmto krokom zrejme mnohých divákov prekvapia, pretože v doposiaľ publikovaných upútavkách sme sa s Palpatinom stretli iba okrajovo, pričom sme boli viac-menej konfrontovaní iba s jeho hlasom. Odhalenie jeho zámerov hneď na začiatku bolo preto pomerne urýchlené.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia