Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2019, 17:45
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Vlastná matka ju bila, kopala a nútila jesť svoje výkaly, napokon ju zavraždila: Keby úrady zasiahli včas, Elisa mohla žiť

Vlastná matka ju bila, kopala a nútila jesť svoje výkaly, napokon ju zavraždila: Keby úrady zasiahli včas, Elisa mohla žiť
Zdroj: findagrave.com
ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené

22. november je čiernym dňom v histórii New Yorku.

Elisa Izquierdo bolo intelegentné a radostné dievčatko, ktorú jej otec aj jej vyučujúci milovali. Milovala tanec a otec ju nazýval svojou princeznou, píše TIME. Nanešťastie, Elisa nežila v dokonalej rozprávke, ale v krutej realite Brooklynu. Mala len šesť rokov, keď ju našli mŕtvu.

V byte bola okrem šiestich detí iba jej matka Awilda Lopez, ktorú odsúdili za brutálnu vraždu svojej dcéry. Awilda sa stala najnenávidenejšou ženou v New Yorku, srdcervúci príbeh o týraní a zabití malého dievčatka obletel celý svet.

Matka bola závislá na kokaíne, ale jej otec sa o ňu staral ako o princeznú

Awilda Lopez mala dve deti v čase, keď sa zoznámila s Gustavom Izquierdom, kubánskym imigrantom, ktorý chcel v Amerike preraziť ako tanečník. Pracoval na polovičný úväzok v útulku, kde sa Awilda prechodne zdržiavala. Z bytu, kde predtým bývala, musela odísť, pretože s predošlým partnerom nevedeli platiť za nájom. V tom roku prišla aj o starostlivosť o svoje dve deti, do opatery ich dostala rodina.

Awilda a Gustavo spolu začali chodiť, vzťah údajne ukončil Gustavo, keď sa dozvedel o priateľkinej závislosti od kokaínu. Awilda však otehotnela a o niekoľko mesiacov sa narodila ich spoločná dcéra. 

Elisa sa narodila závislá od kokaínu, takže svoj prvý kontakt so sociálnymi pracovníkmi zažila ešte ako novorodeniatko. Kvôli svojej závislosti Awilda prišla aj o tretie dieťa, Elisa skončila v opatere svojho otca. Ten ju rozmaznával a správal sa k nej ako k princeznej. Nadovšetku ju miloval a veľmi sa usiloval, aby jej zabezpečil dobrú budúcnosť. 

Elisa (cca. 4 roky) so svojím otcom Gustavom

Vlastná matka ju bila, kopala a nútila jesť svoje výkaly, napokon ju zavraždila: Keby úrady zasiahli včas, malá Elisa mohla žiť
Vlastná matka ju bila, kopala a nútila jesť svoje výkaly, napokon ju zavraždila: Keby úrady zasiahli včas, malá Elisa mohla žiť Zdroj: findagrave.com

Zapísal ju do Montessori škôlky, časom sa mu však zhoršilo zdravie a už si súkromné vzdelávanie nemohol dovoliť. Keďže Elisa bola naozaj šikovná, vedenie škôlky ju zoznámilo s jedným z mecenášov, gréckym a dánskym princom Michalom, ktorý jej po ich prvom stretnutí sľúbil, že bude za jej vzdelávanie platiť.

Odporúčané
Kriminalista Snopko: Sériový vrah zavraždil moju spolužiačku. Muži zabíjajú častejšie, brutálnejšie sú ale ženy (Rozhovor) Kriminalista Snopko: Sériový vrah zavraždil moju spolužiačku. Muži zabíjajú častejšie, brutálnejšie sú ale ženy (Rozhovor) 21. októbra 2019, 14:53

Kvôli stretnutiam s matkou mala nočné mory

Awilda začala svoj život dávať opäť dohromady v roku, kedy malá Elisa nastúpila do škôlky. Zbavila sa závislosti, našla si bývanie a dokonca si vzala robotníka menom Carlos Lopez, s ktorým mala ďalšie dieťa. Získala späť do opatery svoje dve staršie deti a v roku 1991 dostala aj možnosť stretávať sa s malou dcérkou. Stretávali sa každý druhý víkend, no chvíle s matkou boli pre Elisu skôr pohromou než radosťou.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 77583 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia