Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou. Skús známy Apple pie pretvorený do zdravšej a menej kalorickej verzie.
Apple pie, teda anglická koláčová klasika. Pôvodný koláč je aj zvrchu prikrytý cestom z masla a hladkej pšeničnej múky. My sme si však vymysleli vlastnú verziu. Vrchné cesto sme vynechali, plnku máme aj tak všetci radšej, však? Medzi použitými surovinami nechýba celozrnná múka, kokosový olej a bohatá plnka zo šťavnatých jabĺčok. Cesto ani netreba sladiť, vynahradí nám to náplň. Nevynechajte ani hrozienka a oriešky, dodajú koláču ten správny šmrnc.
INGREDIENCIE
na cesto
150g celozrnnej špaldovej múky
40ml kokosového oleja
50ml studenej vody
stévia (ľubovoľné sladidlo, stačí len trocha)
1/2 ČL škorice
na náplň
3 jablká (350g)
20g sušených hrozienok
20g vlašských orechov
2 ČL škorice
20ml javorového sirupu
POSTUP
Na cesto zmiešame sypké suroviny do ktorých vlejeme roztopený olej a vodu. Vytvorené cesto vtlačíme do tortovej formy a pečieme 12 minút na 170°C. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Posypeme ich škoricou, pridáme hrozienka, nasekané oriešky a prisladíme javorovým sirupom. Jablkovú zmes dáme do predpečeného cesta a pečieme ďalších 40-50 minút na 170°C , dokiaľ jablká nezmäknú.
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
na 1 kúsok (z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 134
Bielkoviny: 2g
Sacharidy: 20g
Tuky: 6g