Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
21. januára 2017 o 9:33
Čas čítania 0:00
Simona M.

Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou. Skús známy Apple pie pretvorený do zdravšej a menej kalorickej verzie.

Apple pie, teda anglická koláčová klasika. Pôvodný koláč je aj zvrchu prikrytý cestom z masla a hladkej pšeničnej múky. My sme si však vymysleli vlastnú verziu. Vrchné cesto sme vynechali, plnku máme aj tak všetci radšej, však? Medzi použitými surovinami nechýba celozrnná múka, kokosový olej a bohatá plnka zo šťavnatých jabĺčok. Cesto ani netreba sladiť, vynahradí nám to náplň. Nevynechajte ani hrozienka a oriešky, dodajú koláču ten správny šmrnc.

INGREDIENCIE

na cesto

150g celozrnnej špaldovej múky

40ml kokosového oleja

50ml studenej vody

stévia (ľubovoľné sladidlo, stačí len trocha)

1/2 ČL škorice

na náplň

3 jablká (350g)

20g sušených hrozienok

20g vlašských orechov

2 ČL škorice

20ml javorového sirupu

Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Na cesto zmiešame sypké suroviny do ktorých vlejeme roztopený olej a vodu. Vytvorené cesto vtlačíme do tortovej formy a pečieme 12 minút na 170°C. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Posypeme ich škoricou, pridáme hrozienka, nasekané oriešky a prisladíme javorovým sirupom. Jablkovú zmes dáme do predpečeného cesta a pečieme ďalších 40-50 minút na 170°C , dokiaľ jablká nezmäknú.

Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky. Šťavnatá jablková plnka a chrumkavé cesto prevoňané škoricou ťa dostane (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

na 1 kúsok (z celkového množstva ich vyjde 10)

Kalórie: 134

Bielkoviny: 2g

Sacharidy: 20g

Tuky: 6g

Domov
Zdieľať
Diskusia