Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2019, 14:11
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Mafiánsky spoločník Mikuláša Černáka si za účasť na 5 vraždách odsedí možno iba 20 rokov

NEWS PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Miloš Kaštan uzavrel dohodu o vine a treste. Je ale otázne, či prejde aj cez súd.

Niektoré mafiánske kapitoly z 90. rokov sa pomaly uzatvárajú. Ešte len nedávno sme ťa informovali o odsúdení pravej ruky Mikuláša Černáka Jána Kána a dnešným dňom prišla TV Markíza so skutočnosťou týkajúcou sa ďalšieho Černákovho blízkeho spolupracovníka Miloša Kaštana. Ten uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste.

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07

Pokiaľ bude nakoniec súdom schválená, Kaštan si za účasť na 5 vraždách posedí vo väzení 20 rokov. Trest, ktorý si už doposiaľ odpykal, by mu bol do tohto počtu zarátaný. Okrem toho by bol ale trestanec presunutý z prvej nápravno-výchovnej skupiny do tretej (viac sa o nápravno-výchovných skupinách dočítaš v rozhovore s bývalým zlodejom áut).

Miloš Kaštan

Kaštan
Kaštan Zdroj: TASR – Štefan Puškáš

Cesty Jána Kána, Miloša Kaštana a Mikuláša Černáka sa po divokých 90. rokoch rozdelili. Poslední dvaja menovaní sedia dlhé roky za mrežami, zatiaľ čo Kán nebol do 7. novembra 2019 právoplatne odsúdený. Mikuláš Černák dlhodobo spolupracuje s políciou a svoje činy z minulosti údajne ľutuje.

Vzťahy s bývalým bossom Černákom však majú obaja jeho kumpáni narušené. Kán nazýva Černáka klamárom a vyzýva ho, aby išiel na detektor lži, a Kaštan Černáka v listoch, ktoré si dopisuje s jeho bývalým šoférom, označuje za magora. Kaštan i Černák sa ale zhodnú aspoň na obvinení Pavla Ruska, ktorý si podľa ich slov v roku 1997 objednal vraždu svojej spoločníčky z Markízy Sylvie Volzovej.

Odporúčané
Mafiána Juraja „Piťa“ Ondrejčáka muselo na súd dostať 350 policajtov. Zbraňový arzenál mohli gangu závidieť všetci konkurenti Mafiána Juraja „Piťa“ Ondrejčáka muselo na súd dostať 350 policajtov. Zbraňový arzenál mohli gangu závidieť všetci konkurenti 21. februára 2019, 13:30
Domov
Zdieľať
Diskusia