Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2016, 16:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Deadpool je megahitom, v kinách drví rekordy, v recenziách hodnotenia

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Mohli sme si priať niečo lepšie?

Reklamná kampaň, aká tu už dlhé roky nebola. Skvelé trailery, obrázky a Reynoldsova propagácia snímky. Úžasné ohlasy zo zahraničia, senzačné recenzie a nadšení fanúšikovia. Nesmierne očakávaný komiksový film od Foxu v spolupráci s Marvelom (cháp, že vytvorili postavu a to logo tam proste mať musia) konečne dorazil do kín a zdá sa, že tak učinil vo veľkom. Hneď v prvý deň prekonal rekord štvrtkových premiér, keď z pokladníc kín vytiahol 12,7 milióna dolárov. V piatok už odštartoval svoju púť aj v USA, vďaka čomu si pripísal ďalších 47,5 milióna dolárov, takže za prvé dva dni si prakticky zarobil na celý rozpočet, samozrejme, ešte bez reklamy. Jedno je isté, 100 miliónov za víkend padne ako nič, vo Foxe búchajú šampanské a v redakcii sa tešíme na tretiu projekciu, pretože projekt takto naplnený láskou sme tu nemali už veľmi dlho. Reynolds si tento úspech markantne zaslúži, nakoniec, on sám vložil do reklamnej kampane, produkcie, samotného scenára a v neposlednom rade do postavy oveľa viac, než ako sa o sfilmovanie tohto geniálneho scenára pričinil ktokoľvek iný. Deadpool vyšiel, v recenziách boduje, ľuďom sa páči a ako sa zdá, nakopne aj celé X-Men univerzum, o tom si ale niečo viac napíšeme v najbližších dňoch. 

Čo dodať? Deadpool sa stal obrovským hitom, s akým počítal len málokto. R-kové spracovanie prinieslo svoje ovocie, všetci sa tešíme na pokračovanie (Fox ešte viac) a neostáva nám už nič iné, len dúfať, že Deadpool ešte pár sto miliónov zarobí. A pomôcť mu môžete aj vy. Zvyšok detailov o tržbách a rekordoch, ktoré Deadpool pokorí (pratať sa bude aj Fifty Shades, najväčší R-kový otvárací víkend a najlepší februárový víkend vôbec...) si prečítate dnes/zajtra v samostatnom článku o box office. Vo Foxe oslavujú naplno, celkový víkendový zárobok je trikrát väčší, než aké boli prvotné predpoklady o zárobkoch. Snímka, ktorá sa nikdy nemala dostať na strieborné plátna, sa tam nakoniec dostala vďaka odhodlanému Reynoldsovi, zapálenému režisérovi Timmovi Millerovi, scenáristom Paulovi Wernickovi a Rhettovi Reesimu, ktorý umožnili, že všetok ten humor bol vtipný, že postavy a chémia medzi nimi fungovala a že, prekvapivo, fungovala aj tá romantická linka, od ktorej si tu nik z nás nik neočakával. Fox je jednoducho v balíku, čo by pred pár mesiacmi či rokom povedal málokto, avšak, teraz je to už faktom a štúdio si môže plánovať, čo s toľkými postravami a filmami narobí ďalej. Deadpool im totiž otvoril viaceré dvere. 

Update: Behom 3 dní si Deadpool zarobil už 135 miliónov dolárov na domácej pôde. Šialené čísla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia