Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2017, 14:37
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Steven Spielberg sľubuje s drámou The Papers divákom silný zážitok, a to aj vďaka množstvu skvelých hercov

FILMY A SERIÁLY STEVEN SPIELBERG
Uložiť Uložené

...a samozrejme atraktívnej téme, ktorá v podstate rezonuje v americkej spoločnosti dodnes.

Čože je to sedemdesiatka? Pre Stevena Spielberga zrejme nič a ani v tomto krásnom veku nezaháľa a nakrúca jeden film za druhým. A to doslova. Momentálne maká na postprodukcii adaptácie science fiction knižky Ready Player One (autorom je Ernest Cline) a pomaly sa chcel pripravovať na historickú drámu z 19. storočia The Kidnapping of Edgardo Mortara. Plány mu však skrížil ďalší projekt, ktorý chce dokončiť čo najrýchlejšie a to s premiérou už 22. decembra 2017. Pôvodne mal názov The Post, neskôr sa premenoval na The Papers, aj keď sa o ňom hovorí skôr ako o Pentagon Papers.

Steven Spielberg sľubuje s drámou The Papers divákom silný zážitok, a to aj vďaka množstvu skvelých hercov
Zdroj: Image via FX

Pôjde o drámu z novinárskeho prostredia sedemdesiatych rokov minulého storočia, kde sa Tom Hanks ako redaktor Washington Post - Ben Bradlee spojí s novinárkou Kay Graham (Maryl Streep) z New York Times, aby si vybojovali právo zverejniť štúdiu zvanú Pentagon Papers. Tá obsahuje nepríjemné podrobnosti o vojne vo Vietname, dokazuje jej zbytočnosť a fakt, že Nixonova administratíva o nej po celý čas podávala spoločnosti nepravdivé informácie. Graham ako prvá ženská redaktora New York Times Bradleeho kontaktuje po tom, čo jej americká vláda zakáže zverejniť článok o týchto dokumentoch. Spolu rozpútajú boj proti Bielemu domu a jeho politickej mašinérii.

Odporúčané
RECENZIA: Fabelmanovci od veľkolepého Stevena Spielberga RECENZIA: Fabelmanovci od veľkolepého Stevena Spielberga 6. decembra 2022, 17:00

Podľa portálu Variety si v Papers okrem vyššie spomínaných zahrajú aj Carrie Coon (Fargo, Gone Girl), Bob Odenkirk (Better Call Saul), Sarah Paulson (American Horror Story), Bruce Greenwood (Star Trek) a Jesse Plemons (Fargo, Breaking Bad). Ďalej sa mihnú menej známe tváre ako Alison Brie, David Cross, Tracy Letts, Matthew Rhys, Michael Stuhlbarg, Bradley Whitford a Zach Woods.

Steven Spielberg sľubuje s drámou The Papers divákom silný zážitok, a to aj vďaka množstvu skvelých hercov
Zdroj: Frank Ockenfels 3/AMC

Nakrúcať sa už v podstate začalo a o produkciu sa postarajú 20th Century Fox a Spielbergov Amblin Entertainment. Téma je silná, plejáda známych a obľúbených hercov spolu s režisérovym talentom a skúsenosťami by mohli zamiešať na skvelú novinársku drámu, akou bol napríklad oscarový Spotlight. Hoci posledné Stevenove snímky (Bridge of Spies, Lincoln, The Adventures of Tintin) neurobili dieru do sveta, boli to stále štandardne kvalitné kúsky a dobre odvedené remeslo, čiže sa v podstate nemáme čoho báť. Uvidíme v decembri.

Domov
Zdieľať
Diskusia