Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2017, 20:10
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nádejná Pixarovka Coco kombinuje v roztomilom traileri prvky Burtonovej fantasy posmrtnosti, krásnej hudby a vtipných postáv

FILMY A SERIÁLY COCO
Uložiť Uložené

Coco môže byť celkom inou Pixarovkou, než na aké sme doposiaľ zvyknutí.

Len ťažko by Disney a Pixar mohli veriť, že ich Coco vytiahne "z biedy", respektíve na trón štúdií produkujúcich animované filmy. Tie vedie Illumination spolu s ich tajnými životmi domácich miláčikov, mimoňmi a spievajúcimi zvieratkami. Cars kasovo veľmi neuspelo (hoci kvalitou šlo o veľmi príjemný progres, ak to máme porovnať s predošlým dielom), a tak bude Pixar dúfať, že sa to podarí aspoň v prípade Coco. Tak nejako ale neverím, že snímka prekročí hranicu 400-500 miliónov dolárov. Vyzerá roztomilo, možno sa aj v kine pobavíme a určite dôjde aj na emócie, nič však zatiaľ nenasvedčuje tomu, že ide o veľký animák od Pixaru či veľkú animovanú udalosť. Snáď nás prvé dojmy kritikov a zahraničných divákov prekvapia. Na Coco sa totiž tešíme. A o čom vlastne bude?

Hlavným hrdinom je 12-ročný Miguel, talentovaný chlapec s hudobnými ambíciami, ktorého idolom je mŕtvy hudobník Ernesto de la Cruz, zhodou okolností jeho prastarký. Žije v hlučnej mexickej dedinke a pochádza z rodiny, ktorá hudbu odjakživa neznášala. Miguel sa však svojho sna nemieni vzdať. Omylom sa mu však podarí vstúpiť do Ríše mŕtvych, kde stretáva duše členov svojej rodiny, vrátane svojej prababičky Imeldy. Rozhodne sa vyhľadať De la Cruza a na ceste mu bude robiť spoločnosť priateľský duch Hector. Trailer pôsobí roztomilým dojmom, animácia je zase raz na špičkovej úrovni a my dúfame, že animák ponúkne aj niečo navyše.

 Pixar si tiež dal záležať, aby zobrazil jedinečnú mexickú kultúru dôstojne a presne. Podľa scenáristu Adriana Molinu bol tento fakt „kľúčový“ pre celý film. V Coco začujeme hlasy Anthonyho GonzalezaRenée VictorBenjamina Bratta a Gaela Garcíu Bernala. Už teraz sa dá povedať, že sa pred nami rysuje pozoruhodný príbeh, ktorý konečne nebude žiadny sequel (a lá Cars 3), ale originálne dobrodružstvo, na ktoré sú v Pixare takí machri. Na Slovensku sa Coco dočkáme 23. novembra 2017.

Nádejná Pixarovka Coco kombinuje v roztomilom traileri prvky Burtonovej fantasy posmrtnosti, krásnej hudby a vtipných postáv
Zdroj: Pixar

Domov
Zdieľať
Diskusia