Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017, 16:00
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Nový seriál od autora Game of Thrones Georgea R.R. Martina sa volá Who Fears Death, a vyzerá úžasne

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zaujímavá téma seriálu by sa mohla dočkať pozitívnych reakcií.

Stanica HBO nám prinesie na obrazovky svoj nový dramatický seriál, ktorý sa volá Who Fears Death. Výkonným producentom je George R. R. Martin, autor knižnej série Pieseň ohňa a ľadu, a teda aj predlohy seriálu Game of Thrones. Spolu s Martinom ho bude produkovať aj bývalý prezident HBO Michael Lombard. Seriál je založený na sci-fi/fantasy románe od nigérijskej spisovateľky Nnedi Okorafor z roku 2010. Dej sa odohráva v post-apokalyptickej budúcnosti v Sudáne, kde kmeň ľudí s bledou kožou Nuru utláča kmeň ľudí s tmavou kožou, Okeke. To vedie k rozdeleniu spoločnosti podľa farby kože. Uprostred toho všetkého sa ocitá Onyesonwu, dcéra ženy z kmeňa Okeke, ktorá bola sexuálne zneužitá čarodejníkom z kmeňa Nuru. Onyesonwu sa vydá na cestu pomstiť svoju matku, a to za pomoci svojich nadprirodzených schopností.

Román Who Fears Death vyhral rok po svojom vydaní cenu ako najlepší fantasy román na svete.  George R. R. Martin má podpísanú svoju zmluvu s HBO, ktorá okrem Game of Thrones zahrňuje aj ďalšie 4 spinoff/prequel seriály z Westerosu a Essosu. Spisovateľ teda bude mať v najbližších rokoch problém nájsť si akýkoľvek voľný čas, čo jednoznačne len spomaľuje jeho schopnosť pokračovať v písaní ďalšej časti Piesne ohňa a ľadu. HBO ide v posledných rokoch karta, najmä čo sa týka seriálov žánru fantasy. Okrem vlajkovej lode stanice, Game of Thrones, sme dostali projekty, ako True Blood či Westworld. Who Fears Death má šancu pridať sa k týmto úspešným projektom, čo by bolo určite len ďalším plusom ako pre stanicu HBO, tak aj pre jej fanúšikov.

Domov
Zdieľať
Diskusia