Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2017, 23:16
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Taylor Kitsch sa predstavuje ako vodca náboženského kultu Davidiánov v debutovom traileri pre chystanú minisériu podľa skutočných udalostí

FILMY A SERIÁLY WACO
Uložiť Uložené

Šesťdielna miniséria Waco odhaľuje Davida Koresha, vodcu náboženského kultu, ktorý bol po nevydarenej razii v roku 1993 obliehaný a nakoniec zrovnaný so zemou.

O blížiacej sa minisérii s názvom Waco, ktorá ešte stále nemá presne stanovený dátum premiéry, sme vás naposledy informovali ešte minulý rok, keď bolo zahájené natáčanie. Odvtedy už ale nejaký ten čas ubehol a my sa dnes môžeme konečne pokochať vôbec prvými oficiálnymi obrázkami a tiež debutovým trailerom (pod textom). Hlavnú úlohu si strihne Taylor Kitsch (Battleship, Savages, seriál True Detective), ktorý sa zhostil úlohy Davida Koresha, teda vodcu náboženského kultu zvaného Davidiáni. Projekt bude vychádzať z mrazivého skutočného príbehu z roku 1993, kedy sa nevydarená razia do sídla sekty zmenila na 51 dní dlhé obliehanie.

Príslušníci FBI aj Národnej gardy USA sa snažili členov sekty zlomiť psychickým nátlakom, pričom ľudia vo vedení sa obávali, že Davidáni spáchajú hromadnú samovraždu. Bol preto povolený ozbrojený útok. Ten však vyústil do požiaru, ktorý napokon celé sídlo zrovnal so zemou. Zahynulo 76 členov sekty, 6 agentov ATF a samotný útok bol podrobený silnej kritike. Podľa mnohých išlo zo strany ozbrojených zložiek o vyložene zbabranú akciu. Okrem vyššie spomínaného Kitscha sa objaví napríklad aj Michael Shannon, John Leguizamo, Andrea Riseborough, Rory Culkin, Melissa Benoist, Paul Sparks, Shea Whigham, Camryn Manheim či Julia Garner. Šesťdielneho seriálu sa dočkáme v januári (leden) budúceho roka. Pre viac informácií klikajte sem. Zaujala vás ukážka?

Domov
Zdieľať
Diskusia