Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2017, 23:03
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Arnold Schwarzenegger sa pri natáčaní Killing Gunther veľa nasmial. Bavili sme sa pri sledovaní tejto akčnej komédie aj my? (Recenzia)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Gunther je jednotkou medzi nájomnými vrahmi a preto sa ho skupina amatérov pokúsi zosadiť z trónu.

Akčná komédia so starým dobrým Arnoldom? Tak to neznie zle, súhlasíte? Niečo podobného sme si spočiatku vraveli aj my. Koncom leta však tvorcovia do sveta vyslali debutovú upútavku, ktorá v divákoch zanechala rozporuplné dojmy. Stále sme ale verili, že aspoň vďaka Arnoldovi zažijeme vcelku slušnú zábavu, pri ktorej sa snáď miestami aj zasmejeme. Ale, nestalo sa. Dejovo sme mali možnosť vo filme sledovať partiu amatérskych zabijakov, ktorí sa rozhodli Arnolda alias zabijaka Gunthera zosadiť z trónu nájomných vrahov. Aby ich cesta ale nebola priamočiara, je jasné, že počas viacerých pokusov o atentát sa zakaždým v inak "dokonalom" pláne našla nejaká chybička

Tou hlavnou a najväčšou chybou je skupina diletantov, z ktorých jeden ani nedokáže zastreliť človeka a pri pohľade na krv sa zväčša povracia (veľmi vtipné), vodca skupiny Blake neustále plače ako malé dieťa (zahral si ho režisér Taran Killam - foto nižšie) a celkovo ich rôznorodá skupina nemá proti Guntherovi viac menej žiadnu šancu. Z týchto očividných nedostatkov sa snažili tvorcovia snímky vyťažiť a vytvoriť prostredníctvom nich akýsi pochybný druh zábavy. A úprimne? Častokrát sa budete pri sledovaní Killing Gunther cítiť za protagonistov skôr trápne než pobavene. Dozaista sa nájdu diváci, ktorých tento druh humoru dokáže aj pobaviť, ale tí zvyšní budú počas sledovania snímky proste trpieť. Navyše, CGI efekty pôsobili bez akéhokoľvek prikrášľovania jednoducho príšerne.

Arnold Schwarzenegger sa pri natáčaní Killing Gunther veľa nasmial. Bavili sme sa pri sledovaní tejto akčnej komédie aj my? (Recenzia)
Zdroj: Saban FIlms

Popravde, do záverečnej scény sa nám Killing Gunther dalo dopozerať iba z dvoch dôvodov. Režisér, scenárista a herec v jednej osobe, Taran Killam, zahral postavu neschopného lídra skupiny vrahov natoľko dôveryhodne, že jeho chovanie bolo miestami aspoň úsmevné. Druhým a tým hlavným dôvodom bol samozrejme Arnold. Na neho sme ale bohužiaľ, vážení čitatelia, museli čakať ukrutne dlhú dobu. Z dostupných informácií sme si mysleli, že sa s Arnoldom stretneme najneskôr v prvej tretine či aspoň polovici filmu, ale bohužiaľ, potešenia z jeho prítomnosti sa nám dostalo až v posledných dvadsiatich minútach! Jednoducho sme sa vďaka tomu cítili značne podvedení, pretože nebyť jeho mena, k filmu by sa väčšinu divákov ani nedostala. Veď koho by už len zaujímal režijný debut málo známeho Tarana Killama?

A vôbec teda nerozumieme tomu, ako sa Arnold mohol dostať k vrcholne podpriemernému scenáru, (čas od času maximálne ťahal na úroveň priemernej kvality) a vôbec zvažovať, že na postavu Gunthera kývne. No dobre, stalo sa, to už nezmení nikto. S jeho príchodom na scénu sa ale doposiaľ trápne pôsobiaci humor stal prakticky úplne znesiteľným a sledovať seba-parodizujúceho Arnolda bola vcelku zábava. Ani vtedy síce nešlo o žiaden špičkový humor, ale aspoň ste po približne hodine a pätnástich minútach mali možnosť z chuti sa zasmiať. Vtipkujúci, spievajúci a iným spôsobom si zo seba uťahujúci Schwarzenegger bol v posledných sekvenciách hlavným ťahákom filmu, bez ktorého by sa, veríme, mnohí diváci nedostali ani k záverečným titulkom. Čo ale máme z humorného záveru, (pozrite si natáčanie jednej z posledných scén vo videu nižšie) keď film ako celok skrátka vôbec nefunguje?


Mrzí nás to, veru áno. Od Killing Gunther sme očakávali nespútanú zábavu, plnú nezabudnuteľných Arnoldových hlášok. Miesto toho sme ale neuveriteľne dlhú dobu museli čakať na jeho príchod a počas daného čakania nás sprevádzala len kopa klišé humoru, ktorý by sme neraz mohli označiť za druhotriedny. Scenár nám až do záveru nevedel predstaviť nič, čo by nás dokázalo svojou zábavnosťou maximálne odpáliť a okrem lídra skupiny Blakea (Tarana Killama) to až do konca nestálo za veľa. Hodnotenie bude tvrdé, ale viac si od nás táto akčná komédia jednoducho nezaslúži - 3/10. A ako pôsobila na vás? Dokázala vás miestami rozosmiať, alebo ste podobne ako my až do príchodu hlavnej hviezdy zväčša iba trpeli?

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia