Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2017 o 15:10
Čas čítania 0:00
Martin Švirik

Majster v klamstvách a podvodoch sa bezhlavo zamiluje, čím sa dostáva do vtipných situácii v komédii Alibi na mieru

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ide o podarenú komédiu, alebo sme si len zaplatili, aby to niekto napísal?

Sympatický Francúz Philippe Lacheau sa vracia na plátna vo svojej tretej komédii Alibi na mieru ako hlavná postava, režisér a scenárista. Rovnaký tím, ktorý nám priniesol Babysitting a Babysitting 2 pokračuje vo svojej práci. Ani vo svojom najnovšom diele francúzski komici neprestávajú baviť. Nie som veľkým fanúšikom tohto žánru, preto som nemal ani veľké očakávania. Okrem traileru som nič o filme nevedel. Námet sa mi ale zdal dostatočne zaujímavý na to, aby som mu dal šancu. Dokázal však Philippe Lacheau zvládnuť všetky tri úlohy naraz a vytvoriť komédiu, ktorá bude dávať aspoň nejaký zmysel?

Zoznámte sa s Grégorym (Philippe Lacheau). Mladým majiteľom firmy, v ktorej vám on a jeho šikovní kolegovia Augustin (Julien Arruti) a nováčik Mehdi (Tarek Boudali) dokážu vytvoriť a poskytnúť alibi pre akúkoľvek situáciu. Stačí zavolať, a vy sa tak môžete zabávať spolu s vašimi priateľmi na futbale namiesto trpenia na návšteve svokrovcov. Nemuseli by ste ísť do školy, alebo si sem tam jednoducho cez víkend podviedli svoju manželku. Život ide skvelo, pokiaľ nenarazí na krásnu Flo (Élodie Fontan) a bezhlavo sa nezamiluje. Flo však najviac zo srdca nenávidí klamárov a podvodníkov. Všetko sa pre Grega zhoršuje ešte viac, keď počas zoznamovania sa s jej rodičmi zistí, že jej otec je jedným z jeho klientov, ktorý na víkend potreboval nepriestrelné alibi. Náš hlavný hrdina sa tak dostáva do nepríjemnej situácie, v ktorej pravda môže všetko zničiť. 

 

Majster v klamstvách a podvodoch sa bezhlavo zamiluje, čím sa dostáva do vtipných situácii v komédii Alibi na mieru
Zdroj: Studio Canal

Film začína predstavovaním slávnej firmy. Ukazuje nám, čo je jej cieľom, a kto za ňou stojí. Ďalšie v poradí sú postavy. Tie na plátne fungujú skvelo a zamilujete si každú jednu. Dej je jednoduchý. Chlapec sa zamiluje do dievčaťa, ktorému klame o svojej práci, len aby ho neodmietla. Film postupuje svižným a humorným tempom, čo je na 90 minútovú dĺžku presne akurát a ubehne vám to ako voda. Všetko sa ale postupom času začne zamotávať. Nejde však o nič komplikované a divák tak môže sledovať, ako z jednej situácie vznikla druhá, ktorú treba vyriešiť, aby sa mohla vyriešiť aj tá prvá. Jediné, čo ho miestami brzdí, je scenár. Nič nie je dokonalé, a tak nám aj tu vznikajú rozhovory a momenty, ktoré nemuseli byť. Nevyhýba sa teda klišé momentom, ktoré sú súčasťou už snáď každej komédie, na ktorú narazíme.

Nakoniec by som chcel prebrať najpodstatnejší bod každej komédii, a tým je humor. Musím priznať, že počas celej snímky som sa bavil a nenudil ani na sekundu. Pri každej vážnejšej téme prišla vtipná hláška alebo gesto, ktorá okorenila celú situáciu, o čo nakoniec v komédii ide a tejto sa to príjemne darí. V priebehu filmu sa tak vyskytujú aj vtipné referencie na známe filmy a hry. Ale nie všetko sadne každému. Snímka obsahuje z každého rožku trošku a nebojí sa so svojím humorom prekračovať hranice, pri ktorých by iní filmári zvolili radšej inú cestu. Čarom teda zostáva to, že po každom zlom vtipe príde mnoho dobrých, na ktorých som sa skutočne z chuti zasmial.

Majster v klamstvách a podvodoch sa bezhlavo zamiluje, čím sa dostáva do vtipných situácii v komédii Alibi na mieru
Zdroj: Studio Canal

Alibi na mieru je príjemná a musím dodať, že aj vtipná romantická komédia pre každého diváka. Ak teda patríte k milovníkom žánru, svojím vtipným situačným humorom si vás získa a nezostanete sklamaní. Z kina som odchádzal spokojný a odporúčam ho každému, kto chce vypnúť a zasmiať sa na podarených scénkach. Samozrejme, len keď si odmyslím tých pár hrozných. 7,5/10

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia