Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2017, 4:06
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Silnou zložkou slovenského poviedkového filmu Dogg bude aj hudba. Titulnú skladbu nahral obľúbený raper Tono Suchota

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tona máme predsa všetci radi, takže novinkou doprevádzajúcou film Dogg nepohrdneme.

Nie Momo, ani Moloch (zahrali si malé roly), ale Tono S. nahral titulnú skladbu s názvom Starch pre slovenský poviedkový film DOGG. Snímka s netradičným spracovaním vo forme štyroch poviedok hovorí o strachu vo všetkých jeho podobách. Filmovú novinku si budete môcť pozrieť v kinách od 9. novembra, režisérsky sa o 4 poviedky postarali 4 talentovaní režiséri - Slavomír Zrebný, Viliam Csino, Enrik Bistika a Jonáš Karásek.

Tono S. na hudbe k filmu spolupracoval prvýkrát. Keď ho tvorcovia filmu oslovili s ponukou napísať a nahrať titulnú skladbu, úprimne sa potešil. “Projekt považujem za zaujímavý a ľudská psychika, emócia strachu a temná atmosféra ma vždy fascinovali,” hovorí Tono S., ktorý sa s producentom filmu Marošom Hečkom, rovnako ako s režisérom poviedky Grassvater Enrikom Bistikom, pozná osobne.  S Enrikom sú dobrí priatelia, takže mu plne dôveroval. Mal jedinú podmienku - film chcel vidieť až na plátne.

“Bola to výzva, lebo je to hudobne niekde úplne inde ako všetko, čo som robil doteraz. Téma je super, dalo sa s ňou výborne pracovať a hudobníci odviedli kus dobrej roboty. Už som v kine videl aj trailer a mal som zimomriavky z toho, že môžem byť súčasťou niečoho takého. Celý film som videl až na predpremiére na Cinematik festivale v Piešťanoch a som viac ako spokojný.”

 

TONO S. - STRACH

Nahrávanie úvodnej skladby sa nezaobišlo bez menších zmätkov, výsledok však stojí za to. “Po nahratí sme mali mať ešte jedno štúdiové stretnutie s hudobníkmi, ktorí mali koncept posunúť hudobne ďalej. Namiesto pondelka som si však v kalendári zaznačil utorok a keď mi volali zo štúdia, akurát sme natáčali klip na úplne inú skladbu vo Viedni. Skladbu s dohrávkami som teda dostal až do mailu. Bolo to hudobne na úplne inej úrovni ako koncept, ktorý som počul na začiatku. Hudobníci spravili kus dobrej práce a perfektne vystihli atmosféru. Radosť spolupracovať,” spokojne konštatuje Tono S.

Autormi hudby sú skladateľ Matúš Široký, ktorý sa do povedomia dostal komponovaním hudby pre videohry a producent filmu Maroš Hečko. Dychovú sekciu si zobrali na starosť saxofonista Nikolaj Nikitin a chorvátsky trombonista Tomo Kopričevic. Viac sa o filme dozviete tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia