Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2017 o 6:36
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kultový zombie horor Night of the Living Dead od Georgea A. Romera dostane prequel. Postará sa oňho režisérov syn

FILMY A SERIÁLY NIGHT OF THE LIVING DEAD
Uložiť Uložené

Cameron Romero preberá štafetu po zosnulom otcovi.

Fanúšikovia žánru tento rok smútili, keďže nás opustil kultový režisér George A. Romero. Ten sa stal známym najmä svojimi zombie horormi, ako Night of the Living Dead či Dawn of the Dead. Romero bol skrátka mužom, ktorý nám predstavil zombie žáner tak, ako ho poznáme dnes. Jeho odkazu sa však chytil jeho syn Cameron Romero a chystá sa priviesť na plátno prequel ku kultovému Night of the Living Dead. Projekt s názvom Rise of the Living Dead sa Cameron pokúšal zafinancovať prostredníctvom crowdfundingu už v roku 2014. Zatiaľ sa síce nevie, kedy sa začne natáčať, ale podľa všetkého by sa už projekt malo podariť zrealizovať.

Mladý Romero sa už stihol pochváliť, že Romero starší bol zo scenára nadšený a označil ho za geniálny. Dodal, že film vníma ako vyznanie lásky svojmu otcovi, jeho práci a odkazu. A o čom vlastne prequel bude? Odohrávať sa má v roku 1962. Dr. Ryan Cartwright je altruistický lekár, ktorý sa snaží nájsť spôsob, ako udržať ľudí pri živote aj v prípade jadrového výbuchu, čo je veľkou témou od Kubánskej raketovej krízy. Vo svojom pátraní sa dostane do najodľahlejších a najtemnejších miest na svete, ale napokon sa mu podarí vytvorí zbraň a zároveň aj prekliatie celého ľudstva. Uvidíme, či sa Cameronovi Romerovi podarí nadviazať na úspešnú ságu svojho otca. Priaznivci zombie hororov tento projekt budú iste pozorne sledovať.

Kultový zombie horor Night of the Living Dead od Georgea A. Romera dostane prequel. Postará sa oňho režisérov syn
Zdroj: George Cameron Romero
Domov
Zdieľať
Diskusia