Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2017, 14:36
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Tvorcovia hororového hitu Get Out by radi ukoristili Zlatý glóbus. Snímka však bude bojovať o nomináciu ako komédia

FILMY A SERIÁLY GET OUT JORDAN PEELE
Uložiť Uložené

Konkurencia bude silná, ale nomináciu by sme Get Out určite dopriali.

Hororový hit Get Out od Jordana Peeleho v USA vyvolal mimoriadne silné reakcie. Kritici aj diváci boli nadšení a snímka navyše zarobila ohromné peniaze. Niet teda divu, že tvorcovia by chceli tento úspech zúžitkovať a získať aj nejaké tie ceny. Konkrétne si brúsia zuby na Zlatý glóbus, kde by chceli uchmatnúť aspoň nomináciu. Film však nebude súťažiť v kategórii najlepšia dráma, ale najlepšia komédia/muzikál.

Tvorcovia hororového hitu Get Out by radi ukoristili Zlatý glóbus. Snímka však bude bojovať o nomináciu ako komédia
Zdroj: Universal Pictures

Pre mnohých môže byť tento krok trochu zvláštny, ale pokiaľ ste Get Out videli, viete, že Peeleho dielo nie je "len" obyčajnou žánrovkou. Okrem hororu sa v ňom totiž miešajú aj prvky čiernej komédie a spoločenskej satiry. Okrem toho, v tejto kategórii má film väčšiu šancu na úspech. Len ťažko si predstaviť, že by dokázal bodovať medzi potenciálne oscarovými drámami.

Samozrejme, ani v kategórii komédia/muzikál to nebude jednoduché. O nominácie totiž majú záujem aj snímky, ako The Big Sick, Lady Bird, I, Tonya či The Disaster Artist. Uvidíme, či sa medzi nich podarí dostať aj Get Out. Nominácie sa dozvieme 11. decembra (prosinec) 2017. Má podľa vás Jordan Peele a jeho dielo šancu bodovať?

Domov
Zdieľať
Diskusia