Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2017 o 16:04
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Amazon nám v seriáli Mercury 13 predstaví skupinu žien, ktoré sa chcú stať prvými ženskými astronautkami v Amerike

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zaujímavý skutočný príbeh dostane vlastnú minisériu.

Amazon Studios pre nás chystá ďalší potenciálne zaujímavý seriál. Jeho názov znie Mercury 13 a bude vychádzať z knihy Marthy Ackmann The Mercury 13: The The Untold Story of Thirteen American Women and the Dream of Space Flight. V centre príbehu bude 13 žien, ktoré prejdú tajným výcvikom, aby sa stali prvými ženskými astronautkami v Amerike. Hoci testy zvládnu bez problémov, NASA im nedovolí pokračovať ďalej, keďže podľa nich je táto práca výsostne "chlapská". Takže zatiaľ, čo NASA poslala do vesmíru prvého astronauta v roku 1961, ženy si museli počkať ešte viac než dvadsať rokov. Konkurenčný Sovietsky zväz naproti tomu poslal prvú ženu do vesmíru už v roku 1963.

Amazon nám v seriáli Mercury 13 predstaví skupinu žien, ktoré sa chcú stať prvými ženskými astronautkami v Amerike
Zdroj: Random House

Seriál by nám mal predstaviť osudy týchto žien a ich ohromnú snahu prekonať vo vesmírnom programe Sovietsky zväz. Mnohé z nich kvôli tomu obetovali manželstvá či predchádzajúcu prácu. Hoci im NASA hádzala polená pod nohy, každú z nich táto skúsenosť obohatila do ďalšieho života. Mercury 13 napíše Liz Hannah, ktorá je podpísaná aj pod potenciálnou oscarovkou Stevena Spielberga The Post.

Domov
Zdieľať
Diskusia