Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2017 o 17:26
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režisér Game of Thrones či Farga natočí adaptáciu detskej knižky, v ktorej sa malý chlapec dostane do krajiny, kde nič nedáva zmysel

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nová adaptácia obľúbenej knihy The Pantom Tollbooth vznikne pod strechou TriStar.

Režisér Matt Shakman je známy najmä svojou prácou na televíznych seriáloch, pracoval napríklad na tituloch, ako Game of Thrones, Good Wife či Fargo. Tentokrát sa však vrhne na celovečernú adaptáciu detskej knihy The Phantom Tollbooth od Nortona Justera z roku 1931. Možno ste ju niektorí čítali, keďže vyšla aj v češtine pod názvom Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa.

Režisér Game of Thrones či Farga natočí adaptáciu detskej knižky, v ktorej sa malý chlapec dostane do krajiny, kde nič nedáva zmysel
Zdroj: Castle Hill

Hlavným hrdinom príbehu je znudený chlapec Milo. Ten sa ocitne v záhadnej krajine, kde je všetko náramne logické, ale nič nedáva zmysel. V spoločnosti ukecaného chrobáka a tikajúceho časopsa musí podstúpiť nebezpečenstvá a vykonať hrdinský čin, aby bolo zase všetko tak, ako má byť.

The Phantom Tollbooth by mal byť mix CGI a hraného filmu a pod dohľadom ho bude mať štúdio TriStar. Knižka sa už svojej adaptácie raz dočkala, v roku 1970 vznikla adaptácia, ktorá striedala postupy animovaného a hraného filmu. Režírovali ju Chuck Jones, Abe Levitow a Dave Monahan.

Domov
Zdieľať
Diskusia