Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2018, 15:02
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Antonio Banderas je v dramatickom seriáli geniálnym Pablom Picassom, ktorého život bol plný umeleckých výziev a krásnych žien

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po Albertovi Einsteinovi uvidíme seriál venovaný ďalšej významnej osobnosti.

National Geographic prichádza s novou sériou svojho projektu Genius. V prvej sérii sme mohli sledovať Geoffreyho Rusha ako Alberta Einsteina, v tej nasledovnej sa pozrieme na život jedného z najznámejších a najoceňovanejších umelcov histórie - Pabla Picassa. V jeho mladých rokoch si ho zahrá Alex Rich (Glow, True Detective) a v jeho dospelosti Antonio Banderas.

Umelecká kariéra Pabla Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picassa (ako znelo jeho celé meno) trvala viac než 80 rokov jeho 91-ročného života. Picasso vnímal svet novým a neortodoxným spôsobom a neustále experimentoval s umeleckými prostriedkami. Plodný umelec vytvoril približne 50 tisíc prác, medzi jeho najznámejšie obrazy patria obrazy Starý gitarista, Guernica či Avignonské slečny. Spolu s Georgesom Braqueom je považovaný za zakladateľa kubizmu.

Jeho súkromný život bol pomerne búrlivý, čo vychádzalo z jeho nepokojnej a komplikovanej povahy. Prešiel si niekoľkými manželstvami, mal množstvo mileniek a neustále sa snažil v umení raziť nové cesty, čo nie vždy nachádzalo pochopenie u iných. Za seriálom Genius: Picasso stojí Ken Biller a okrem Banderasa uvidíme aj Mariu Jose Bavio, Maxa Beforta, T. R. Knighta, Setha Gabela či Samanthu Colley. Druhá séria bude pozostávať z 10 epizód a jej premiéra ja naplánovaná na 24. apríla (duben) 2018.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia