Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2018, 15:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Historicky prvý film natočený vďaka olejomaľbám rôznych umelcov vykreslí život Vincenta van Gogha aj v kinách

FILMY A SERIÁLY LOVING VINCENT
Uložiť Uložené

Originálnu snímku si budeme môcť vychutnať v kinách už od zajtra.

Animovaná biografická dráma Loving Vincent nám ponúkne nevšedne spracovaný príbeh posledných rokov slávneho maliara Vincenta van Gogha. Snímka sa skladá z viac než 66 tisíc originálnych olejomalieb, ktoré podľa van Goghových obrazov namaľovalo 125 umelcov z celého sveta. Podľa tvorcov ide o vôbec prvý film realizovaný touto metódou.

Predlohou pre animované obrazy boli hrané scény so skutočnými hercami. Na originálnom projekte participovali také mená, ako Saoirse Ronan, Aidan Turner, Helen McCrory, Douglas Booth, Eleanor Tomlinson, Chris O'Dowd, Jerome Flynn, John Sessions, Shaun Newnham a Richard Banks.

O réžiu sa postarali Dorota Kobiela a Hugh Welchman a za svoj film sú aj nominovaní na Oscara. Slovenská premiéra je stanovená na 25. januára (leden) 2018. Ako sa Loving Vincent páčil nám? To sa môžete dočítať v našej recenzii (tu).

Domov
Zdieľať
Diskusia