Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2018, 19:28
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

V telke pobeží druhý Spider-Man, mysteriózne sci-fi Sunshine a oscarová Philadelphia

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Budete sledovať niektorý z filmov?

Filmkult pre vás opäť vybral to najlepšie zo svetovej kinematografie, čo nám v najbližších dňoch ponúknu slovenské televízie.

Spider-Man 2 (2004, r. Sam Raimi)

Jeden z najznámejších komiksových superhrdinov, Spider-Man alias Peter Parker (Tobey Maguire) sa v pokračovaní úspešnej prvej časti o pavúčom mužovi postaví novému nepriateľovi.

Tým je démonický doktor Octopus (Alfred Molina), ktorý sa pokúsi Spider-Mana zabiť. Kvalitný film zo sveta superhrdinov so sympaťákom Maguireom v hlavnej úlohe je dobre známy aj komiksovému laikovi.

Pozrieť si ju môžete na Dajto v piatok o 20:15, na rovnakej stanici v nedeľu o 17:25 a taktiež v nedeľu o 10:15 na Markíze.

V telke pobeží druhý Spider-Man, mysteriózne sci-fi Sunshine a oscarová Philadelphia
Zdroj: Sony / Columbia

Spojenci (Allied, 2016, r. Robert Zemeckis)

Známy režisér Robert Zemeckis (trilógia Návrat do budúcnosti, Forrest Gump, Stroskotanec) pred dvoma rokmi natočil zaujímavú drámu z obdobia druhej svetovej vojny.

Hlavné úlohy pripadli Bradovi Pittovi a Marion Cotillard, ktorí tu stvárňujú špiónov s cieľom zabiť nemeckého veľvyslanca. 

Špióni majú predstierať, že sú manželský pár, no postupne sa do seba naozaj zamilujú. Napínavú a emotívnu drámu s kvalitným obsadením vám ponúkne televízia Markíza v sobotu o 20:30, respektíve v nedeľu o 01:05. Film bude opakovať aj televízia Dajto v utorok o 20:30.

V telke pobeží druhý Spider-Man, mysteriózne sci-fi Sunshine a oscarová Philadelphia
Zdroj: Paramount

Sunshine (2004, r. Danny Boyle)

Parádne sci-fi od režiséra Trainspottingu či Milionára z chatrče, Dannyho Boylea. Príbeh sa odohráva v neďalekej budúcnosti a zameriava sa na skupinku astronautov. 

Ich cieľom je odpáliť jadrové zbrane smerom na Slnko, aby tak odvrátili postupné vyhasnutie tejto hviezdy. Cestou však stretnú nezvestnú loď s posádkou, ktorá mala v minulosti rovnakú úlohu. 

Sunshine sa oplatí vidieť nielen kvôli hercom (Chris Evans a Cillian Murphy), ale najmä vďaka mysterióznej atmosfére tohto senzačného thrilleru.

Snímku odvysiela televízia JOJ Plus v nedeľu o 22:50 a opakovať ho budú na JOJke v pondelok o 01:35. 

V telke pobeží druhý Spider-Man, mysteriózne sci-fi Sunshine a oscarová Philadelphia
Zdroj: Fox Searchlight

Proces (Le Procès, 1962, r. Orson Welles)

Jedna z najzaujímavejších postavičiek, aké kedy tvorili v Hollywoode, Orson Welles, preniesol na filmové plátno dielo spisovateľa Franza Kafku s názvom Proces.

Popredný predstaviteľ absurdnej literatúry napísal rovnomennú knihu, kde je hlavným protagonistom istý Jozef K., obvinený zo zločinu, o ktorom ani netuší.

Sled absurdít a komických situácií miešajúcich sa s melancholickými pocitmi autora predlohy zachytil Welles ako najlepšie vedel.

K tomu pridajte fakt, že hlavnú postavu stvárnil Anthony Perkins, predstaviteľ Normana Batesa z Hitchcockovho Psycha (1960). Výsledkom je vydarený počin, ktorý odvysiela Dvojka v pondelok o 22:30.

V telke pobeží druhý Spider-Man, mysteriózne sci-fi Sunshine a oscarová Philadelphia
Zdroj: UFA-Cormacico

Spy Game (2001, r. Tony Scott)

Robert Redford a Brad Pitt pred kamerou, Tony Scott za ňou. Akčný thriller o špiónoch s komplikovanou zápletkou, skvelými hereckými výkonmi a réžiou Tonyho Scotta (Top Gun, True Romance). 

Redford tu hrá Muira, veterána z CIA, ktorý zaúča nového tajného agenta Toma Bishopa (Pitt) do praktík vládnej organizácie.

Keď sa Bishop ocitne v problémoch a ide mu o život, musí sa jeho starý priateľ vydať za ním až do ďalekej Číny, odkiaľ sa ani jeden z nich nemusí vrátiť živý.

Ak vás láka napätie, akcia a žáner krimi, choďte do toho. Spy Game pobeží na stanici Dajto v stredu o 20:30 a v sobotu o 01:30. 

V telke pobeží druhý Spider-Man, mysteriózne sci-fi Sunshine a oscarová Philadelphia
Zdroj: Universal

Philadelphia (1993, r. Jonathan Demme)

Predstavte si to: 90. roky, o réžiu sa stará Jonathan Demme (Mlčanie jahniat) a hercom v hlavnej úlohe je Tom Hanks. Cítiť tu Oscarov, však že? 

V roku 1993 vznikol dojímavý film založený na skutočných udalostiach s názvom Philadelphia. Dej sa točí okolo nadaného právnika Andrewa Becketta (Hanks). 

Má všetko, po čom túži každý zdravý človek, teda až na to jedno: zdravie. Andrew je homosexuálom s vírusom HIV, chorobou, kvôli ktorej stratí svoju prácu, priateľov a celé jeho okolie ho začne odsudzovať. 

On sa rozhodne proti nespravodlivosti bojovať, a najme si advokáta čiernej pleti menom Joe Miller (Denzel Washington). Táto dvojica sa spolu vydáva vydobiť si naspäť úctu, rešpekt a právo žiť podľa vlastnej vôle. 

Tom Hanks dostal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon, a v prípade, že si ho nechcete nechať ujsť, mali by ste si vo štvrtok o 22:05 zapnúť Jednotku. Repríza filmu bude odvysielaná v piatok o 00:55.

V telke pobeží druhý Spider-Man, mysteriózne sci-fi Sunshine a oscarová Philadelphia
Zdroj: TriStar

Domov
Zdieľať
Diskusia