Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2019, 13:51
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V telke pobeží začiatok vyvrcholenia ságy Harryho Pottera aj obľúbený pekelník Hellboy

V telke pobeží začiatok vyvrcholenia ságy Harryho Pottera aj obľúbený pekelník Hellboy
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na obrazovkách slovenských televízií opäť raz pobeží niekoľko kvalitných počinov. Dáš niektorému z nich šancu?

Blíži sa ďalší víkend a spoločne s ním prichádza aj náš výber filmových titulov, ktorým by si mohol dať v najbližších dňoch šancu. 

Harry Potter a Dary smrti - 1. (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, 2010, r: David Yates)

Knižný aj filmový príbeh o chlapcovi, ktorý prežil, určite nemusíme nijako bližšie predstavovať. Slávneho čarodejníka Harryho Pottera pozná jednoducho každý, no a televízie túto sériu divákom často pripomínajú.

Ak teda nebudeš vedieť, čo si v telke pustiť, môžeš dať šancu napríklad predposlednému dielu hlavnej ságy, ktorý odvysiela Markíza, a to najprv v dnes o 20:30 a následne aj v sobotu o 15:20.

Útek z Alcatrazu (Escape from Alcatraz, 1979, r: Don Siegel)

Táto dnes už väzenská klasika sa točí okolo Franka Morrisa (Clint Eastwood), ktorý v priebehu života utiekol už z niekoľkých väzení. Teraz je však prevezený do toho vôbec najnebezpečnejšieho a najstráženejšieho, do samotného Alcatrazu.

Snímka má stále svoje kúzlo, nepostráda napätie a hrá v nej Clint, takže ňou rozhodne neurobíš krok vedľa. Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami bude dávať Jednotka v dnes o 22:45 a v sobotu o 01:25.

Skutočná guráž (True Grit, 2010, r: Joel Coen, Ethan Coen)

A teraz niečo pre milovníkov westernu. True Grit od legendárnych bratov Coenovcov (Frago) je totiž poriadne štýlovou jazdou o pomste, ktorej dominujú najmä skvelí herci (Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Hailee Stanfeld), perfektná technická stránka a aj nádherná hudba.

Snímka síce z úctyhodných desiatich nominácií na Oscara nakoniec nepremenila ani jednu, to však z jej vysokých kvalít neuberá absolútne nič. Koniec koncov, presvedčiť sa o tom môžeš na Jednotke v stredu o 20:30.

Identita (Identity, 2003, r: James Mangold)

Niekoľko cudzincov s rôznymi osudmi, motel uprostred nevadskej púšte ako úkryt pred búrkou, záhadné vraždy a paranoja. Takto nejako by sa dal v skratke opísať horor Identita, za ktorým stojí režisér skvelého Logana.

Ak mu dáš šancu, určite sa nebudeš nudiť, užiješ si skvelú atmosféru a možno ťa prekvapí aj záverečná pointa. Aj táto snímka pobeží na obrazovkách Jednotky. Konkrétne v stredu o 22:15 a tiež vo štvrtok o 01:20.

Hellboy (2004, r: Guillermo del Toro)

Či už k fanúšikom mexického režiséra Guillerma del Tora patríš alebo nie, určite poznáš jeho filmovú adaptáciu komiksového Hellboya. Toho si tu strihol skvelý Ron Perlman a vzniklo jedno vydarené akčné fantasy, ktoré si okamžite našlo mnoho fanúšikov po celom svete.

Navyše, vďaka svojskému štýlu režiséra a jeho láske k predlohe na teba výrazne zapôsobí aj nahláškovaný príbeh a parádny vizuál. Hellboya odvysiela Dajto vo štvrtok o 20:15.

Za zmienku ďalej určite stoja aj snímky, ako napríklad Expendables: Nezničiteľní (Dajto - v dnes o 20:15 a v nedeľu o 01:05), Pán prsteňov: Návrat kráľa (Markíza - v sobotu o 08:40, Dajto - v pondelok o 02:05), Železné srdce (JOJ Plus - v sobotu o 23:00, JOJ - v pondelok o 00:50), Elysium (Markíza - v sobotu o 23:10 a v nedeľu o 03:30) či Manželský sľub (JOJ Plus - vo štvrtok o 20:10). 

Domov
Zdieľať
Diskusia