Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2019, 14:52
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

14 obrázkov z 2. epizódy Game of Thrones odhaľuje, na aké stretnutia sa môžeme tešiť

14 obrázkov z 2. epizódy Game of Thrones odhaľuje, na aké stretnutia sa môžeme tešiť
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Koniec pracovného týždňa sa blíži a po víkende nás čaká ďalšia finálová časť.

V obsahu článku sú umiestnené spoilery z 8. série!

Game of Thrones je obrovským seriálovým hitom, a tak sa jeho finálnej sérii na Filmkulte aj patrične venujeme. Od vysielania úvodnej epizódy sme ti priniesli napríklad detailný rozbor prvej časti, teóriu o symbole špirály či nahliadnutie do zákulisia natáčania.

22. apríla budeme môcť sledovať druhú časť finále, ktorá podľa nižšie priložených fotografií začne presne tam, kde sme naposledy skončili. Z nich si môžeme odvodiť, že nasledujúci diel sa bude skladať najmä z troch dôležitých častí.

V každom prípade sa už teraz môžeme strachovať o osud Jaimeho Lannistera. Ten totiž očakávane dorazil na Winterfell, kde bude zrejme čeliť súdu. V prvom rade sa voči rodu Targaryenovcov previnil tým, že v minulosti zradil a zavraždil kráľa Aerysa II, prezývaného aj ako The Mad King.

Jaime Lannister pred pravdepodobným súdom Starkovcov a Targaryenovcov

14 záberov z Game of Thrones: Jaime sa ocitol v problémoch a Jon zápasí so svojím pôvodom
14 záberov z Game of Thrones: Jaime sa ocitol v problémoch a Jon zápasí so svojím pôvodom Zdroj: HBO

Prečo sa Jaime Lannister alias Kingslayer dopustil takéhoto zločinu už vysvetlil Brienne v priebehu 2. série. Otázne je, či Daenerys bude jeho odôvodnenie stačiť, alebo nechá Jaimeho predhodiť drakom. Fandíme však druhej možnosti.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Taktiež sa ale môže stať, že White Walkers na Winterfell zaútočia v momente, kedy Daenerys Jaimeho odsúdi, a tým pádom ho nestihnú popraviť. Ďalej je veľmi možné, že bude musieť pykať aj za pokus o vraždu Brana Starka z úvodnej časti prvej série.

Samov pohľad na Jona je zrejmý – prijme Aegon Targaryen svoj pravý pôvod?

14 záberov z Game of Thrones: Jaime sa ocitol v problémoch a Jon zápasí so svojím pôvodom
14 záberov z Game of Thrones: Jaime sa ocitol v problémoch a Jon zápasí so svojím pôvodom Zdroj: HBO

Druhej časti, ktorej sa bude nová epizóda dozaista venovať, je Jonove vyrovnanie s tým, že jeho rodičmi boli Rhaegar Targaryen a Lyanna Stark. V priebehu chvíle sa totiž dozvedel, že Ned Stark nebol jeho otcom, ale strýkom, no a taktiež to, že Daenerys je jeho pokrvnou príbuznou, presnejšie tetou. V neposlednom rade táto skutočnosť znamená, že má väčší nárok na trón ako Daenerys.

Na fotografiách nižšie ale môžeš vidieť malú Lyannu Mormont a mnohých ďalších mužov v plnej zbroji, čo znamená, že sa armáda nemŕtvych pomaly blíži. Spory o tom, či by mal Jaime skončiť v dračom ohni, prípadne kto na konci vojny zasadne na trón, začnú byť teda čoskoro nepodstatné a malicherné. Najväčší konflikt hlavných hrdinov totiž ešte len čaká.

Domov
Zdieľať
Diskusia