Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. mája 2019, 6:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Režisér Levieho kráľa natočil film vo virtuálnej realite

Režisér Levieho kráľa natočil film vo virtuálnej realite
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Jon Favreau zažíval nesmierne náročné a špecifické natáčanie.

Leví kráľ je považovaný za live action film. V tejto kategórii bude bojovať aj na Oscaroch, aj keď je to prakticky full CGI film. Taká Kniha džungle mala herca a taktiež kulisy, Leví kráľ je však výlučne príbehom zvierat. Režisér Jon Favreau (Iron Man 1 a 2, Kniha džungle) si však zaumienil, že potrebuje mať režisérsku slobodu a vnímať pľac podobne, akoby mal okolo seba plnohodnotný set s kamerami.

Všetci členovia štábu mali počas natáčania nasadené headsety s virtuálnou realitou. Tá ich prenášala na konkrétne lokácie, ktoré sa v daný deň „natáčali“.  Všetci tak videli priestory, v ktorých sa dej odohráva, a to v 360 stupňovom virtuálnom priestore. Štáb bol vo VR označený akýmisi humanoidnými tvarmi a farbami. Favreau bol napríklad modrá figúrka a ako všetci jeho kolegovia, aj on sa mohol na pľace „vznášať“ a vidieť tak „pľac“ zo všetkých možných uhlov a výšky podľa potreby. 

Zatiaľ čo renderovaná scéna prebiehala stále dookola, režisér Favreau a kameraman Caleb Deschanel krúžili po priestore a skúšali zachytiť scény z rôznych záberov, aby dosiahli čo najlepší efekt. Technológie sa posúvajú vpred míľovými krokmi a zdá sa, že Disney bude ich ťahúňom. Jednak tu máme príklad Levieho kráľa, ich vizuálne efekty v MCU a nakoniec tu je aj Avatar, ktorý už spadá taktiež pod Disney. Premiéry Levieho kráľa sa dočkáme 18. júla.

Domov
Zdieľať
Diskusia