Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2019, 13:18
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pražské orgie predstavia večierky plné neviazaného sexu a totalitný režim ČSSR zo 70. rokov

Pražské orgie predstavia večierky plné neviazaného sexu a totalitný režim ČSSR zo 70. rokov
Zdroj: Bioscop
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisérka Irena Pavlásková ukáže divákom zákutia Prahy, o ktorých možno nemali ani tušenia.

V polovici 70. rokov minulého storočia sa do Prahy dostáva americký spisovateľ Nathan Zuckerman (alter ego autora Philipa Rotha). Cieľom jeho cesty je získanie poviedok napísaných mužom zavraždeným nacistami. V Prahe spoznáva ženu menom Olga, ktorá ho zavedie do sveta neskrotných žien a žiadostivých mužov.

Tí sa na večierkoch oddávajú rôznym druhom radovánok. Práve táto navonok neviditeľná tvár mesta je v jasnom kontraste s totalitným režimom ovplyvňujúcim miestnych umelcov, ale aj všetkých obyvateľov. Vo svete, ktorý je Nathanovi (respektíve Philipovi) výnimočné cudzí, však vôbec netuší, komu má vlastne veriť. Na každom kroku ho navyše sleduje taktiež ŠtB.

Spisovateľa vo filme s názvom Pražské orgie stvárnil Kanaďan Jonas Chernick a neskrotnú Oľgu si zahrala Ruska Ksenija Rappaport. Okrem nich uvidíme aj hercov, ako Pavel Kříž, Klára Issová, Jiří Havelka, Miroslav Táborský, Martin Stránský, Jan Hrušínský či Petr Vondráček.

Snímku režírovala a o scenár sa postarala Irena Pavlásková, ktorej komediálna dráma Fotograf bola v roku 2015 nominovaná na ocenenie Český lev

Príbeh vychádza z knižnej predlohy (Pražské orgie - Intelektuálové v kleštích totality) hlavného hrdinu filmu a dnes už zosnulého držiteľa Pulitzerovej ceny Philipa Rotha. Česká i slovenská premiéra erotickej drámy Pražské orgie je plánovaná na 10. októbra (říjen) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia