Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2019, 13:30
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Jiří Mádl sa hrá na Arnolda Schwarzeneggera v Prvom akčnom hrdinovi z Česka

Jiří Mádl sa hrá na Arnolda Schwarzeneggera v Prvom akčnom hrdinovi z Česka
Zdroj: Radim Procházka/Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

První akční hrdina sa predstavil trailerom a musíme uznať, že to rozhodne nepôsobí márne.

Posledného akčného hrdinu s Arnoldom Schwarzeneggerom určite netreba nijako bližšie predstavovať. Vedel si však, že ten prvý pochádza zo susedného Česka? Aspoň to tvrdí názov krátkometrážneho filmu První akční hrdina v hlavnej úlohe s Jiřím Mádlom. Ten v približne polhodinovej snímke stvárni mladého filmového fanúšika, ktorý zisťuje, že sa stal ústrednou postavou akčného filmu.

Jeho príbeh pritom aj napriek mladíkovej vôli vytvára nevyspytateľný Režisér. Podarí sa teda Mádlovi ako hlavnému hrdinovi vďaka znalostiam žánrových pravidiel poraziť nebezpečných záporákov a zachrániť tak svoju životnú lásku? Napovedať by ti mohol najnovší trailer, ktorý si môžeš vychutnať hneď pod týmto odsekom.

Musíme uznať, že ukážka rozhodne nepôsobí márne. Práve naopak. Berie si inšpiráciu z Hollywoodu a aj keď sa tým najslávnejším akčným blockbusterom jednoducho nemôže rovnať, prichádza s pomerne originálnym konceptom, sľubuje dostatok akcie, nebojí sa ukázať krv a dokáže aj pobaviť. A robí to naozaj lákavo.

Za scenárom aj réžiou stojí Jan Haluza (ak nepočítame jeho amatérsku tvorbu, tak ide o režijný debut) a okrem vyššie spomínaného Mádla si vo filme zahrá napríklad aj Kryštof Hádek, Lenka Jurošková, Jiří Vyorálek či Radim Špaček. Premiéra v českých kinách je momentálne naplánovaná na 17. októbra (říjen) 2019, snáď sa teda dočkáme aj u nás.

Domov
Zdieľať
Diskusia