Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2019, 13:41
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Svetoví YouTuberi sa spoja a vysadia 20 miliónov stromov. Projekt #TeamTrees vedie MrBeast

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ YOUTUBE
Uložiť Uložené

Je čas začať niečo robiť s globálnym otepľovaním.

21-ročný MrBeast je jedným z najznámejších YouTuberov. S 25 miliónmi subscriberov síce nepatrí do úplnej špičky, no každé jeho video videlo minimálne 10 miliónov ľudí, takže sa dá povedať, že jeho content zatiaľ upútal naozaj vždy.

MrBeast, vlastným menom Jimmy Donaldson, sa preslávil rozdávaním peňazí, zväčša na dobročinné účely. Prispel už 100-tisíc dolárov na ubytovňu pre bezdomovcov alebo 70-tisíc dolárov pre nemocnicu. Peniaze však rozhadzuje aj medzi náhodných okoloidúcich alebo streamerov na Twitchi. 

Podľa The Verge sa teraz rozhodol spojiť s viac než 600 ďalšími YouTubermi pre svoj zatiaľ najväčší projekt. Do konca roka chce vyzbierať 20 miliónov dolárov, aby mohol po svete vysadiť 20 miliónov stromov

Do projektu sa majú zapojiť Marshmello, Marques Brownlee (MKBHD), Ninja, Simone Giertz a mnohí ďalší, ktorí teraz iste ešte pribudnú. Má ísť o najväčšiu Youtube spoluprácu všetkých čias

Prispieť môžeš aj ty, vďaka webu Teamtrees.org. Hashtag #teamtrees by mal v najbližších dňoch zaplaviť YouTube aj všetky ostatné sociálne siete, na MrBeastove video totiž budú určite reagovať aj ďalší. Či už s úprimnou snahou pomôcť Zemi, alebo len svojmu kanálu prostredníctvom nejakých zhliadnutí navyše.

 

Pôvodný nápad mal vzniknúť už v máji, kedy Donaldson dosiahol 20 miliónov subscriberov. Stromy by sa mali vysádzať priebežne až do konca roka 2020. 

The Verge cituje bývalého inžiniera z NASA Marka Robera, podľa ktorého ani takýto počet nových stromov našu stále sa ohrievajúcu planétu úplne nevylieči, no projekt aspoň pomôže vytvárať tlak na politikov a prispeje k zmene myslenia ľudí. Z rovnakého dôvodu je zväčša pozitívne vnímaná aj mladučká Švédka Greta Thunberg

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš aktivistku Gretu Thunberg? KVÍZ: Ako dobre poznáš aktivistku Gretu Thunberg? 13. októbra 2019, 12:16

Možno ťa zaujíma tiež to, prečo MrBeast vo svojich videách tak často rozdáva peniaze. Faktom je, že pokiaľ natočí virálne video, na ktorom rozdáva napr. 100-tisíc dolárov, na reklamách za samotné zhliadnutie sa mu táto suma obvykle veľmi rýchlo vráti. Isto je teda vlastne stále v pluse. 

Domov
Zdieľať
Diskusia