Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2019, 21:38
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Kotlebovec Uhrík v statuse útočil na transrodové správanie belgickej poslankyne. V Bruseli môže čeliť disciplinárnemu konaniu

NEWS
Uložiť Uložené

V Európskom parlamente neostali kotlebovci svojej povesti nič dlžní.

Niektorí politici z extrémistickej ĽSNS vedia používať počítač. Dôkazom toho sú napríklad statusy slovenského europoslanca Milana Uhríka. Jeden z nich komentoval transrodové správanie sa belgickej poslankyne a teraz možno bude čeliť disciplinárnemu konaniu v Európskom parlamente.

Odporúčané
Poslanec ĽSNS Mizík je nevinný, za nenávistný status na Facebooku proti židom od Najvyššieho súdu trest nedostal Poslanec ĽSNS Mizík je nevinný, za nenávistný status na Facebooku proti židom od Najvyššieho súdu trest nedostal 9. júla 2019, 11:14

Uhrík v správe z 18. októbra upozornil na „prehnitosť bruselských inštitúcií“, pričom uviedol, že „poslankyňa De Sutterová je 56-ročný belgický chlap, transvestita“. „A teraz si predstavte, že toto čudo rozhoduje aj o budúcnosti Slovenska, európskych rodín, európskej civilizácie a kultúry,“ uviedol poslanec.

TASR získala stanovisko belgickej poslankyne a zistila, že Petra De Sutterová už bola o tomto statuse informovaná. Belgičanka je členkou politickej frakcie Zelených, za ktorú získala predsednícke kreslo Výboru EP pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľov (IMCO).

Odporúčané
Mariana Kotlebu preveruje polícia pre možné sexuálne zneužívanie Mariana Kotlebu preveruje polícia pre možné sexuálne zneužívanie 11. októbra 2019, 16:20

Slovenskí poslanci chcú riešiť nevhodný výrok Uhríka

Agentúra tiež kontaktovala aj kotlebovca. „Disciplinárneho konania sa nebojím, napísal som len pravdu — že je to 56-ročný belgický chlap,“ uviedol, pričom dodal, že na objektívnom fakte, že biologicky nie je ženou, to nič nemení. Najhoršie slovíčko, ktoré použil, je podľa neho „čudo“. Jeho argument je, že nazvať niekoho čudákom nemôže byť podkladom na disciplinárne konanie a dodal, že ani to by ho neumlčalo.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Niektorí slovenskí europoslanci zaregistrovali túto kauzu. Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) zvažuje podať oznámenie šéfovi EP Davidovi Sassolimu, aby začal konať prostredníctvom disciplinárneho výboru. Ivan Štefanec (KDH) potvrdil, že možnosť disciplinárneho konania bude koordinovať s ďalšími slovenskými poslancami. Monika Beňová (Smer-SD) je súčasťou vedenia EP a vyjadrila sa, že extrémisti si vždy namiesto práce hľadajú, na kom by sa mohli bezdôvodne vyvyšovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia