Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2019, 12:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Rekordne zabehnutý maratón bol podvod, tvrdia niektorí bežci. Útočia na výrobcu tenisiek Nike, ktorý je údajne na vine

MÓDA NIKE SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Bežci tvrdia, že model tenisiek ZoomX Vaporfly od Nike bol pre bežca výhodou, ktorá by nemala byť povolená.

Bežec Eliud Kipchoge sa dostal pod paľbu kritiky svojich kolegov po tom, čo ako prvý človek na svete zabehol maratón pod 2 hodiny. Jeho úspech a dosiahnutie rekordného času mnohí pripisujú práve tomu, čo mal 34-ročný kenský atlét obuté. Model tenisiek ZoomX Vaporfly od Nike vraj v podrážke ukrýva technológiu, ktorá umožňuje majiteľovi zabehnúť maratón o dve minúty skôr, píše sa podľa The Times v oficiálnej sťažnosti.

Odporúčané
10 citátov z údajnej nahrávky Gorily, z ktorých mrazí 10 citátov z údajnej nahrávky Gorily, z ktorých mrazí 17. októbra 2019, 18:49

Tú podal na atletickú federáciu taliansky šampión Gianni Demadonna spoločne s ďalšími 20 profesionálnymi bežcami. Prekáža im technológia uhlíkových vlákien, ktorú spoločnosť Nike pre potreby bežcov vyvinula. 

Oficiálne stanovisko medzinárodnej atletickej asociácie znie, že obuv by mala poskytnúť bežcovi stabilitu a ochranu pre nohu. V žiadnom prípade nemôže poskytovať asistenciu pri behu, zároveň však vníma túto problematiku ako veľmi rozsiahlu a údajne zostavila špeciálnu skupinu ľudí, ktorá bude prešetrovať všetky náležitosti. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

In 1:59:40 you have taught runners everywhere to reimagine their limits. Congratulations @kipchogeeliud, your pace pushes us forward. #justdoit

Príspevok, ktorý zdieľa Nike Run Club (@nikerunning),

Domov
Zdieľať
Diskusia