Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2019, 10:05
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zbrane, drogy aj vydieranie. Polícia obvinila troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

Jeden z obvinených – Pavol Forisch mal informácie napríklad o Ladislavovi Bašternákovi, ktorý dnes sedí za mrežami.

Polícia obvinila troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby – Pavla Forischa, Jána Feranca a Stanislava Žiarana.

Forisch je okrem vydierania obvinený aj z drogovej trestnej činnosti, Žiaran je obvinený z nedovoleného ozbrojovania a vydierania a Feranc z vydierania. Obvinených zadržala polícia v utorok v rámci akcie Hyena. Policajti pri nej zadržali deväť osôb a prehľadali 18 rôznych priestorov. Polícia o akcii informuje na sociálnej sieti.

Odporúčané
NAKA zadržala troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby. Dôvodom má byť drogová činnosť a nedovolené ozbrojovanie NAKA zadržala troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby. Dôvodom má byť drogová činnosť a nedovolené ozbrojovanie 15. októbra 2019, 14:44

Ján Feranc bol členom SIS do roku 2006, následne na základe dostupných informácií prevádzkoval počas prvej vlády Roberta Fica pochybný biznis okolo Regionálnej obstarávacej agentúry. Z akého dôvodu je obvinený z vydierania zatiaľ nie je známe. 

Stanislav Žiaran je Forischovým blízkym spolupracovníkom. Forisch v posledných rokoch informoval politikov o trestnej činnosti známych osôb. Z celkových 9 zadržaných osôb bolo následne 5 prepustených na slobodu, v prípade ďalších štyroch podá vyšetrovateľ podnet na väzbu.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia