Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 14:44
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

NAKA zadržala troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby. Dôvodom má byť drogová činnosť a nedovolené ozbrojovanie

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

Úkony polície stále pokračujú.

Národná kriminálna agentúra dnes zadržala troch bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby – Pavla Forischa, Jána Feranca a Stanislava Žiarana. Podľa TV Noviny mala byť motívom zadržania násilná, drogová trestná činnosť a nedovolené ozbrojovanie. Podľa dostupných informácií zverejnených aj na facebookovej stránke polície mal byť každý z trojice zadržaný  doma. 

Odporúčané
5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 14. októbra 2019, 19:17

Podľa Denníka N patria všetci traja k bývalým členom ozbrojeného zboru. V súčasnosti vraj obchodujú s citlivými informáciami. 

Bol to práve Pavol Forisch, kto informoval bývalého poslanca SaS Jozefa Rajtára o podvodoch Ladislava Bašternáka, ktorý si v súčasnosti za krátenie daní odpykáva trest za mrežami. Rajtár dnes v parlamente novinárom povedal, že sa s Forischom naposledy stretol v roku 2018 a nič o ňom teraz nevie. 

Pavol Forisch & Stanislav Ziaran from r/Slovakia

Pred pár dňami Lucia Ďuriš Nicholsonová v rozhovore pre Denník N prezradila, že ju Forisch kontaktoval v súvislosti s tým, že má informácie o Kočnerovych podvodoch. Forisch bol známy napríklad tým, že podal trestné oznámenie na organizátorov protestov Za slušné Slovensko. Urobil tak podľa svojich slov preto, lebo vraj ide o organizovanie štátneho prevratu, ktorý platí George Soros. Stanislav Žiaran je Forischovým blízkym spolupracovníkom. 

Ján Feranc podľa blogu Toma Nicholsona prevádzkoval počas prvej vlády Roberta Fica pochybný biznis okolo Regionálnej obstarávacej agentúry. Členom SIS bol do roku 2006. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia