Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2019, 14:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pasažierov bude aerolinka vítať pohlavne neutrálnym pozdravom. Oslovenie „dámy a páni“ je minulosťou

NEWS LIETADLO
Uložiť Uložené

Spoločnosť Air Canada sa rozhodla pre zásadný krok.

Dámy a páni, radi by sme vás privítali na palube Air Canada. S touto vetou sa pasažieri menovanej leteckej spoločnosti už onedlho nestretnú. Oslovenie „dámy a páni“ by malo podľa CTV News nahradiť napríklad neutrálne slovo „všetci“. Zamestnanci danej spoločnosti budú teda ľudí po novom oslovovať s vetou „všetkých vás vítame na palube Air Canada.

Budeme upravovať naše palubné oznámenia tak, aby sme ich modernizovali a odstránili z nich špecifické odkazy na pohlavie,“ vyjadril sa k téme hovorca Air Canada. Kedy však budú pohlavne neutrálne pozdravy a oznámenia na palube ich lietadiel implementované zatiaľ neinformovali.

Odporúčané
Veronika a jej dubajský sen: Pri práci letušky je úžasné, že čokoľvek si zmyslíte, to môžete mať (Rozhovor) Veronika a jej dubajský sen: Pri práci letušky je úžasné, že čokoľvek si zmyslíte, to môžete mať (Rozhovor) 18. októbra 2015, 18:22

V Kanade bolo začiatkom roka povolené, aby si ľudia do úradných dokumentov, ako napríklad do pasov, mohli zapísať iné pohlavie než muž a žena. Ku zmene preto zrejme spoločnosť Air Canada pristúpila z dôvodu, že sa niektorí jej pasažieri môžu po novom identifikovať ako pohlavné neutrálny, teda ako „gender/pohlavie X“.

Odporúčané
Čoskoro budeš možno môcť letieť ako nepohlavný aj v Česku. Letecké spoločnosti v USA pridávajú k mužovi a žene ďalšie 2 možnosti Čoskoro budeš možno môcť letieť ako nepohlavný aj v Česku. Letecké spoločnosti v USA pridávajú k mužovi a žene ďalšie 2 možnosti 26. februára 2019, 13:55
Domov
Zdieľať
Diskusia