Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2019, 20:42
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ruská televízia nazýva Gretu Thunberg chorým a hlúpym dievčaťom. Vraj je len nástrojom „zelenej energetickej lobby“

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ RUSKO
Uložiť Uložené

Švédsku aktivistku nemajú v Rusku v láske.

Švédsku aktivistku pre jej odvahu postaviť sa tým najvplyvnejším a pre šírenie ekologickej osvety nemajú v láske všetci. V žalúdku leží americkému prezidentovi, ktorý jej ešte počas klimatického summitu OSN v New Yorku venoval zopár ironických slov, neskôr sa pridal aj Vladimir Putin.

Odporúčané
Obesená figurína Grety Thunberg na moste v Ríme vyvolala obrovské znepokojenie. Polícia už začala vyšetrovanie Obesená figurína Grety Thunberg na moste v Ríme vyvolala obrovské znepokojenie. Polícia už začala vyšetrovanie 8. októbra 2019, 17:12

Slová podobné tým, ktoré povedal ruský prezident ešte v útočnejšom prevedení prebrali aj tamojšie médiá. Jednotka Európskej únie zameraná na boj proti dezinformáciám na svojom Twitteri informuje o hneď niekoľkých televíznych reportážach, v ktorých 16-ročnú aktivistku označujú za hlúpu alebo mentálne chorú. 

Novinári zároveň reportáže o Grete Thunberg uvádzajú s tým, že sa stala nástrojom „zelenej energetickej lobby,“ čím sa snažia ubrať na váhe jej slovám. Rovnako aj Putin pred časom povedal, že Švédka je ovládaná „určitými nemenovanými skupinami.“  Tvrdí, že mu prekáža, ako mladú ekologickú aktivistku niekto ovláda, aby presadzoval svoje ciele. 

Odporúčané
Vladimir Putin ostro útočí na Gretu Thunberg. Nazval ju zle informovanou zmanipulovanou tínedžerkou, ktorú niekto zneužíva Vladimir Putin ostro útočí na Gretu Thunberg. Nazval ju zle informovanou zmanipulovanou tínedžerkou, ktorú niekto zneužíva 3. októbra 2019, 9:04
Domov
Zdieľať
Diskusia