Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
8. októbra 2019, 17:12
Čas čítania 0:39

Obesená figurína Grety Thunberg na moste v Ríme vyvolala obrovské znepokojenie. Polícia už začala vyšetrovanie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Taliani riešia symbolické obesenie 16-ročnej aktivistky Grety Thunberg.

Internetom aktuálne koluje fotografia obesenej figuríny, ktorá má pripomínať 16-ročnú aktivistku Gretu Thunberg. Podobizeň visiaca na moste v Ríme ma copy podobné mladej bojovníčke za zdravie planéty a taktiež pri nej polícia našla tabuľu s nápisom „Greta is your god.“ 

Prípadom sa už začali zaoberať aj vyšetrovatelia z Talianska a solidaritu s celou rodinou vyjadrila na svojom Twitteri aj starostka Ríma Virginia Raggiová, informuje Daily Mail.

4. októbra 2019, 11:58 Čas čítania 0:00 Greta Thunberg vracia úder Putinovi, cez Twitter mu posiela rafinovaný odkaz Greta Thunberg vracia úder Putinovi, cez Twitter mu posiela rafinovaný odkaz

Znepokojenie vyjadrilo aj viacero politikov. Tí označujú skutok za hrôzostrašné násilie, ktorého autori neberú ohľad na názory, s ktorými sa nestotožňujú. Obesená figurína so žltým plášťom bola nájdená len pár dní po tom, ako sa v talianskom hlavnom meste konal veľký pochod proti klimatickým zmenám iniciovaný práve Gretou. Zatiaľ nie je isté, čo páchateľom v prípade uznania viny hrozí.

Domov
Zdieľať
Diskusia