Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2019, 9:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vladimir Putin ostro útočí na Gretu Thunberg. Nazval ju zle informovanou zmanipulovanou tínedžerkou, ktorú niekto zneužíva

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Na energetickom fóre v Moskve si ruský prezident neodpustil silné kritické slová smerom ku mladej enviromentálnej aktivistke.

Ruský prezident sa počas včerajška zúčastnil energetického fóra v Moskve, kde časť svojho prejavu venoval aj 16-ročnej aktivistke Grete Thunberg. Kriticky Vladimir Putin reagoval na jej nedávne vystúpenie na pôde OSN.

Dievča nazval zle informovanou zmanipulovanou tínedžerkou, ktorá následne ovplyvnená „určitými nemenovanými skupinami“ predniesla na medzinárodnej pôde nereálne požiadavky, píše Daily Mail

Odporúčané
Ľudia na sociálnych sieťach tvrdia, že Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť. Tentokrát v spojení s Gretou Thunberg Ľudia na sociálnych sieťach tvrdia, že Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť. Tentokrát v spojení s Gretou Thunberg 26. septembra 2019, 20:42

„Choď a vysvetli obyvateľom rozvojových krajín, prečo by mali aj naďalej žiť v chudobe a nemať sa ako Švédi,“ odkazuje Grete Vladimir Putin. Reaguje tak na jej kampaň súvisiacu s odstavením produkcie fosilných palív. Prezident najväčšej krajiny dodáva, že považuje za úbohé, ako mladú ekologickú aktivistku niekto ovláda, aby presadzoval svoje ciele. 

Gretu už za príliš radikálne požiadavky kritizoval aj francúzsky prezident Emmanuel Macron a známe sú aj ironické slová Donalda Trumpa. 

Všetci reagujú na emotívny prejav, keď 16-ročné dievča so slzami v očiach kritizovala lídrov OSN slovami, že jej ukradli detstvo. „Nemala by som tu byť. Mala by som byť v škole, na druhej strane oceánu. Zatiaľ, čo vy sa všetci obraciate na nás mladých, aby sme vám dali nádej. Ako si to dovoľujete? Ukradli ste mi moje sny a moje detstvo,“ vyhlásila.

Odporúčané
Greta Thunberg so slzami v očiach kritizovala lídrov v OSN: Ukradli ste mi moje detstvo a sny! Greta Thunberg so slzami v očiach kritizovala lídrov v OSN: Ukradli ste mi moje detstvo a sny! 23. septembra 2019, 22:20
Anketa:
Komu fandíš viac?
Greta Thunberg
Vladimir Putin
Greta Thunberg
12 %
4109 Hlasov
Vladimir Putin
88 %
29342 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia