Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2019, 23:01
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

MediEvil sa vráti na PlayStation už tento mesiac! Porovnanie grafiky teraz a spred 20 rokov vyráža dych

MediEvil sa vráti na PlayStation už tento mesiac! Porovnanie grafiky teraz a spred 20 rokov vyráža dych
Zdroj: Sony
TECH
Uložiť Uložené

Legendárna klasika z čias PS1 sa vracia na súčasnú konzolu.

Nechaj sa viesť nostalgiou a vráť sa do detských čias. Sony totiž po dlhom teasovaní a následnom oznámení remasteru/remaku MediEvil prináša polhodinu záberov porovnávajúcich rovnaké sekcie z oboch verzií hry. Vrátiť sa späť o toľko rokov je naozaj melancholické, no už čoskoro ten pocit prebije radosť a nostalgia. PS4 verzia prvého dielu totiž vyjde s českými titulkami a dabingom (!) už 25. októbra, práve včas na Halloween. 

Na PSN bolo istý čas dostupné aj krátko demo, z ktorého sa dalo vyvodiť, že tvorcovia remasteru nemali záujem hru veľmi meniť. Ovládanie sa prispôsobilo dnešným štandardom, no miestami neposlušná kamera ostala prítomná. Mne to však vôbec nevadilo a popravde, nie je to až také citeľné. Aspoň nie v deme, ktoré som hral ja. Alebo som to len podvedome očakával, kto vie. V každom prípade, demo ma až nečakane veľmi bavilo, a tak sa teším aj na plnú hru.

Nižšie sa môžeš pozrieť na ďalšie gameplay zábery. MediEvil si vieš zaobstarať už za 25€, takže v tomto prípade skutočne nie je o čom rozmýšľať (hlavne, ak si hru hral na PS1). Ostáva už len dúfať, že vývojári opravili nestály framerate a hra sa bude hrať tak, ako sa na PS4 exkluzivity patrí. Nejde totiž o titul od ich vlastných štúdií, ale o tvorbu Other Ocean Emeryville. Nejde o veľmi skúsené štúdio, pričom predtým nevyvíjalo pre PS4 ani jednu hru. Je otázne, prečo sa Sony rozhodlo pre nich.

Domov
Zdieľať
Diskusia