Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2019, 20:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

8 najočakávanejších októbrových filmov v kinách. Okrem Jokera uvidíme aj Terminátora, adeptov na Oscary či Zombieland 2

8 najočakávanejších októbrových filmov v kinách. Okrem Jokera uvidíme aj Terminátora, adeptov na Oscary či Zombieland 2
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Na čo sa v októbri môžeš v kine tešiť najviac?

Začal nám ďalší mesiac. V kinách to znamenalo príchod Jokera, a teraz, keď ho už máme za sebou, sa môžeme pozrieť na ostatné očakávané novinky premiérujúce v nadchádzajúcich týždňoch. 

1. Zlatokopky/Hustlers – 10. 10. 

Obrovský kasový hit v USA, kde už čoskoro prekročí hranicu 100 miliónov dolárov zarobených v kinách (pričom náklady na natočenie vyšli na 20 mega), sa konečne dostáva aj do našich kín. Nepôjde o žiadneho horúceho kandidáta na Oscary, zahraniční kritici ho však vzhľadom na tému pochválili.

Na Rottenoch má priemerné hodnotenie 7,3 a pomer 88% pozitívnych recenzií k 12% nespokojným. Rozhodne teda nepôjde o žiadny kvalitatívny prúser a v kinách môžu byť nadšení aj náročnejší diváci.

Jennifer Lopez si vo filme zahrá striptérsku veteránku Ramonu, ktorá bude zaúčať nové dievča s prezývkou Destiny (Constance Wu). Práve s príchodom novej tváre na scénu sa striptérky spoja k spoločné cieľu, a tým je okrádanie bohatých zákazníkov.

2. Blíženec/Gemini Man – 10. 10.

Narozdiel od Zlatokopiek nemá Gemini Man až také skvelé recenzie. Viac než kvalitný a emotívny príbeh by sme skôr mali čakať akčný blockbuster s úžasnými adrenalínovými scénami a charizmatickým Willom Smithom. Ang Lee aj naďalej skúša svoje experimenty so súčasnou filmovou technológiou a diváci v kinách by mali byť minimálne spokojní so žánrovými kvalitami. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

V hlavnej role uvidíme Willa Smitha bojujúceho so svojou mladšou verziou. Nebude sa však cestovať v čase. Jeho mladšia verzia je totiž vytvorená z jeho génov. Od narodenia bola potom trénovaná na zabíjanie. Jeho najnovším cieľom sa stáva nebezpečný chlap, ktorý dokáže predvídať všetky jeho kroky a pohyby. Čo sa stane, keď sa obaja muži pozrú jeden druhému do očí? 

3. Vládkyňa zla 2/Maleficent 2 – 17. 10.

Maleficent bol prekvapivý hit. Darilo sa mu ako u divákov, tak aj recenzentov, a Disney to chcelo využiť ešte (minimálne raz). Najalo si Joachim Rønninga, jedného z režisérov Kon-Tiki a Pirátov Karibiku 5. Už od prvých trailerov bolo jasné, že Disney ide do plných a chce priniesť veľkolepú fantasy rozprávku pre všetky vekové kategórie. 

Čo sa samotného príbehu týka, ten sa bude odohrávať niekoľko rokov po udalostiach z jednotky a v jeho centre sa opäť ocitne najmä vzťah temnej čarodejnice (Angelina Jolie) s mladou princeznou Aurorou (Elle Fanning), ktoré by mali vytvoriť akúsi alianciu a postaviť sa novým protivníkom v boji za ochranu nielen magických tvorov. Rozhodne to však nebude také jednoduché, ako by sa mohlo zdať.

4. Zombieland 2 – 24. 10. 

Zombieland azda netreba predstavovať žiadnemu čitateľovi/fanúšikovi našej stránky. Skvelá post-apo zombie komédia spred 10 rokov očarila mnohých divákov a dodnes patrí medzi najobľúbenejšie nielen vo svojom žánri. Skvelé herecké obsadenie, trefné vtipy a zábavný tón snímky udržali našu pozornosť počas celej stopáže. 

Presne 10 rokov po premiére nás v kinách privíta dvojka od rovnakých tvorcov (scenár znova napísali Paul Wernick a Rhett Reese, pričom režíroval Ruben Fleischer). Malým prekvapením je dĺžka na úrovni hodinky a pol, čo sa dnes pri hollywoodskych filmoch tak často nevidí (jednotka bola o 9 minút kratšia). 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Obľúbená štvorka z jednotky sa bude presúvať naprieč USA, aby spoznala nových ľudí, nebezpečných nepriateľov a taktiež nové typy zombie. Zdá sa, že sa dočkáme aj novej romantickej linky, takže sa z toho môže vykľuť komediálny zombie road trip. Je pravdepodobné, že základná štvorka prežije, keďže už teraz si želajú natočiť o 10 rokov ďalší diel.

5. Snežný chlapec/Abominable – 24. 10. 

Tínedžerke menom Yi (Chloe Bennet) sa podarí v meste Shanghai objaviť prapodivnú bytosť. Po krátkom skúmaní zisťuje, že ide o Yettiho. Spoločne s priateľmi Jinom (Tenzing Norgay Trainor) a Pengom (Albert Tsai) dajú mladému Yettimu meno Everest. Trojica priateľov ale vie, že Shanghai nie je Everestovým rodným mestom, a tak sa ho spoločne pokúsia odviesť domov.

Do cesty sa im však postaví zlovestný zbohatlík Burnish (Eddie Izzard) a zoologička Zara (Sarah Paulson). Tí majú s Everestom samozrejme nekalé úmysly. Výlet na Mount Everest preto nebude žiadnou prechádzkou ružovou záhradou. Malou zaujímavosťou je skutočnosť, že snímka Abominable (Snežný chlapec) sa mala pôvodne volať podľa zachraňovaného Yettiho, a teda Everest.

Vizuálna stránka nových animákov už býva v drvivej väčšine na skutočne vysokej úrovni, no a rovnako je to aj v prípade Abominable. Yetti menom Everest je naozaj roztomilý a pokiaľ tvorcovia pri práci nezabudli okrem detského publika aj na dospelákov, azda sa dočkáme skutočne vydareného animáku.


6. Terminátor: Dark Fate – 31. 10.

Po poslednom traileri už nie sme takí skeptickí. Iste, stále to nerežíruje James Cameron (nikto iný nedokázal natočiť skvelý film z tejto ságy), ale aspoň pomáhal so scenárom. Nový Terminátor nevyzerá byť revolučný. Zase raz príde z budúcnosti upgradovaný stroj, aby zabil nádej ľudstva, a zase raz ho budú tí dobrí ochraňovať.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Obohraná premisa nezaujme, ale jej spracovanie a celkové dianie na plátne môže prekvapiť. A kto by sa predsa len aspoň trochu netešil na Arnieho v jeho najlepšej role? Navyše pôjde o krvavé R-ko, na čo v tejto sérii čakáme už dlhé roky. Ak sa o filme, nových strojoch, hercoch a účasti Camerona na vývoji filmu chceš dozvedieť viac, klikaj sem. 

7. Amnestie – 31. 10. 

Pripravovanú snímku Amnestie sme si spomínali ešte na začiatku februára, kedy sme ti s článkom o filme priniesli aj vyjadrenia jednotlivých tvorcov. Tí sa rozpovedali napríklad aj o tom, ako prebiehalo natáčanie v skutočnej väznici – a to konkrétne v nefungujúcej väznici v Mladej Boleslavi a v Leopoldove.

Ako si už môžeš z názvu tejto novinky ľahko odvodiť, jej dej sa bude točiť okolo amnestie Václava Havla. Daný krok dostal do ulíc okrem komunistickým režimom väznených ľudí aj množstvo kriminálnikov, ako napríklad dnes už zosnulých mafiánov Róberta Holuba, Tibora Pápaya či Vladimíra Daniša alias Tutiho, ktorý bol postrachom Bratislavy.

Ako si mohol vidieť v debutovej upútavke, snímka nás taktiež zavedie do leopoldovskej väznice, kde sa svojho času odohrala najväčšia väzenská vzbura v histórii Slovenska. Okrem nej by sme mali sledovať tri rodiny, na ktoré si počas minulého režimu prišliapli komunisti. Film je režijným počinom Jonáša Karáska (thriller Kandidát, DOGG, seriál Moje povstanie.sk).

8. Temná tvár Brooklynu – 31. 10.

Lional (Edward Norton) je detektív trpiaci tourettovým syndrómom. Ten mu strpčuje nielen jeho profesionálny, ale aj osobný život. Pod krídla si ho vezme skúsený veterán Frank Minna (Bruce Willis), ktorý je neskôr zavraždený.

Odporúčané
V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) V januári 2024 vyjdú v kine 3 filmy, ktoré bude chcieť vidieť každý (nové filmy v kinách – program) 20. decembra 2023, 9:30

Vo filmovej adaptácii knižnej predlohy Jonathana Lethema zasadenej do New Yorku roku 1950 sa bude Lional snažiť odhaliť pravdu o smrti (nielen) jeho mentora. Postupom času zisťuje, že za všetkým v pozadí zrejme stojí mocný muž menom Moses Randolph (Alec Baldwin), ktorý si v New Yorku môže dovoliť prakticky čokoľvek. Režíroval samotný Edward Norton.

Okrem rôznych dokumentov, českých a slovenských filmov (kompletný plán premiér nájdeš tu), bude premiérovať aj nový diel animovanej Ovečky Shaun, thriller Pražské orgie či animák Addamsova Rodina.

Domov
Zdieľať
Diskusia