Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2019, 13:45
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Instagram spúšťa novú četovaciu aplikáciu. Bude sledovať tvoju polohu a informovať o nej

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Novinka s názvom Threads je riešením pre každého, kto nechce byť na Instagrame, chce však ostať v spojení s kamarátmi.

Všetci tvoji kamoši sú na Instagrame, no ty máš na sociálnu sieť negatívny názor a odmietaš ju používať. Aj napriek tomu by si chcel byť s blízkymi v kontakte.

Spoločnosť teraz prichádza s riešením, ktoré ocení každý, kto Instagram využíval len na komunikáciu s priateľmi. Aplikáciu Threads by sme mohli prirovnať ku Messengeru od Facebooku – môžeš si s ostatnými písať a posielať fotky, nemáš však prístup k „feedu,“ teda výpisu príspevkov ostatných ľudí. 

Threads postavili tvorcovia na troch základných pilieroch – fotky, chat a status. Prvé dva sú jasné, môžeš pridávať fotky do príbehov pre svojich najbližších priateľov, ktorých si vopred vyberieš a rovnako s nimi môžeš chatovat, a to aj v rámci spoločnej konverzácie.

Instagram spúšťa novú četovaciu aplikáciu. Po vzore Messengeru priláka aj ľudí, ktorých príspevky a stories nezaujímajú
Instagram spúšťa novú četovaciu aplikáciu. Po vzore Messengeru priláka aj ľudí, ktorých príspevky a stories nezaujímajú Zdroj: Instagram

Tretia je považovaná za kontroverznejšiu. Máš totiž možnosť informovať svojich najbližších priateľov o tom, čo robíš. Buď si na základe emoji a pár kľúčových slov vyberieš z predpripravených statusov a nastavíš dĺžku zobrazenia, alebo môžeš využiť možnosť automatickej aktualizácie statusu

Instagram sa naučí, kedy si v práci, kedy v škole, kedy si doma alebo v posilňovni a na základe polohy bude tvojich kamarátov automaticky informovať, keď sa presunieš.

Tvorcovia tvrdia, že informácie o polohe ukladať nebudú, je však pochopiteľné, že verejnosť bude voči používaniu tejto funkcie skeptická. Spoločnosť špecifikovala podrobnosti o funkcii Auto Status v špeciálnom blogu, kde tvrdí, že nikto nikdy nebude mať možnosť vidieť konkrétnu polohu užívateľa. Všetky informácie sú uložené výhradne v telefóne používateľa a vymažú sa, keď aplikáciu odstráni. 

Odporúčané
Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci 19. júla 2019, 8:16
Domov
Zdieľať
Diskusia