Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2019, 19:00
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

iOS 13 je vonku. Ako si ho stiahneš a čo všetko ponúka?

TECH
Uložiť Uložené

Tešiť sa môžeš z nového tmavého režimu, vylepšenej aplikácie Fotky, možnosti úprav snímok a videa, prihlasovania cez Apple či z mnohých ďalších funkcionalít.

Smartfóny od kalifornského gigantu Apple dnes približne o 19:00 stredoeurópskeho letného času konečne dostali operačný systém iOS 13 s množstvom vylepšení. 

Odporúčané
Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max Apple predstavil iPhone 11, iPhone 11 Pro a veľký 11 Pro Max 10. septembra 2019, 19:57


Aktualizácia by ti mala doraziť už tradične priamo do tvojho mobilu. Upozorní ťa na ňu príslušná notifikácia, no ak sa tak náhodou nestalo, stačí vojsť do systémových nastavení a manuálne aktualizovať softvér.

Kvôli väčšine funkcií nemusíš vlastniť žiadny z nových iPhonov 11, 11 Pro či 11 Pro Max. Pokojne si vystačíš aj so staršími modelmi. 

iOS 13 je kompatibilný s týmito staršími modelmi: 
iPod touch (7. gen)
iPhone SE
iPhone 6S a 6S Plus
iPhone 7 a 7 Plus,
iPhone 8 a 8 Plus
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS a XS Max 

Všetky novinky, ktoré prichádzajú s novým operačným systémom od Apple, sme si detailnejšie rozobrali v predošlom článku. Ak ťa zaujímajú rôzne špecifiká a iné bližšie informácie, rozhodne ho skontroluj.

Odporúčané
iOS 13 príde aj na tvoj starší iPhone. Na čo sa môžeš od 19. septembra tešiť? iOS 13 príde aj na tvoj starší iPhone. Na čo sa môžeš od 19. septembra tešiť? 11. septembra 2019, 11:40

V novom iOS 13 nájdeš napríklad očakávaný tmavý režim, vynovenú aplikáciu Fotky, možnosti úprav snímok a videa, prihlasovanie cez Apple namiesto Facebooku a Googlu, vylepšené aplikácie Mail, Poznámky, Pripomienky, Mapy či mnoho ďalšieho.

iOS 13 sľubuje dvakrát rýchlejšie spúšťanie aplikácií a ich polovičnú veľkosť pri sťahovaní z App Store. Rovnako rýchlejšia by mala byť práca Face ID pri skenovaní tvojej tváre. Podľa Apple až o 30 %. Nový vzhľad dostane Apple CarPlay aj aplikácia Zdravie, kde pribudne napríklad sledovanie menštruačného cyklu u žien a dievčat.

Domov
Zdieľať
Diskusia