Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2019, 17:21
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Rumunský moderátor prirovnal Serenu Williamsovú k opiciam s červeným zadkom. Dostal pokutu za rasizmus

ŠPORT TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Výroky ho stáli necelých 1 700 eur.

Serena Williamsová je aktuálne 9. hráčkou svetového rebríčka WTA a celkovou víťazkou 23 grandslamových turnajov. Ani to však nezabránilo rumunskému moderátorovi v tvrdých urážkach týkajúcich sa jej vzhľadu.

Radu Banciu vo svojej televíznej show na stanici B1 TV podľa webu Romania Insider povedal: „Serena Williamsová vyzerá ako tie opice v ZOO s červeným zadkom. Ak cez ich zadok dáte nejaké nohavice, vyzerajú rovnako ako Serena Williamsová na kurte.“

Rumunský moderátor prirovnal Serenu Williamsovú k opiciam. Dostal pokutu za rasizmus
Rumunský moderátor prirovnal Serenu Williamsovú k opiciam. Dostal pokutu za rasizmus Zdroj: www.youtube.com

Rumunská Národná rada na boj proti diskriminácii ich, pochopiteľne, označila za extrémne rasistické a 49-ročnému moderátorovi vymerala pokutu vo výške 8 000 rumunských lei. To je v prepočte necelých 1 690 eur. 

Rada sa opiera o vyhlásenie, že porovnávanie ľudí s tmavou pleťou s opicami bolo jedným z podkladov pre ich utláčanie a zotročovanie v minulosti.

Banciu však už v televízii stihol dourážať moldavského premiéra aj študentov a povedať, že Rumunsku by bolo lepšie bez Maďarov. Naďalej tak očividne pokračuje vo svojom štýle.  

Odporúčané
Za rovnoprávnosť pohlaví a rás prestanem bojovať až v hrobe, odkazuje Serena Williams celému svetu Za rovnoprávnosť pohlaví a rás prestanem bojovať až v hrobe, odkazuje Serena Williams celému svetu 13. júla 2019, 22:01

USA Today spomína, že Serena zas kvôli údajne rasistickým pokrykom na 14 rokov zanevrela na turnaj v Indian Wells.  

V roku 2001 totiž padla do nemilosti bučiacich divákov po tom, čo mala v jednom zo zápasov nastúpiť proti svojej sestre Venus. Tá ale odstúpila pre zranenie a miestne publikum bolo presvedčené, že o tomto kroku a teda aj postupe mladšej zo sestier ďalej vopred rozhodol otec oboch tenistiek

Domov
Zdieľať
Diskusia