Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2019, 10:52
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Tesla bude mať zvukový systém, ktorý bude upozorňovať chodcov pri nižších rýchlostiach. Takto bude znieť

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

V Európe aj v Spojených štátoch prichádza povinnosť pre výrobcov, aby elektrické autá aj hybridy vydávali zvuk pri nižších rýchlostiach kvôli bezpečnosti chodcov.

S príchodom elektromobilov bola z pohľadu chodcov objavená jedna zásadná nevýhoda, ktorá je zároveň veľmi úzko spojená s bezpečnosťou. Ich motory sú príliš tiché.

Odporúčané
Tesla vytvorila nový mód pre psov, vďaka ktorému môžu oddychovať vo vychladenom aute, aj keď si majitelia odbehnú Tesla vytvorila nový mód pre psov, vďaka ktorému môžu oddychovať vo vychladenom aute, aj keď si majitelia odbehnú 15. februára 2019, 21:27

Aj preto Európa a Spojené štáty prichádzajú s povinnosťou pre výrobcov, aby elektromobily aj hybridy vydávali zvuk aj pri rýchlostiach nižších ako 30 km/h. To, ako má vozidlo znieť, špecifikované nie je, jedinou podmienkou týkajúcou sa tónu bolo, aby sa postupne s vyššou rýchlosťou zvyšovala jeho intenzita, pri spomaľovaní sa mala zoslabovať. 

Tesla prichádza s implementovaným reproduktorom už od prvého septembra, informuje Clean Technica. Tie zatiaľ montujú do verzie Model 3 na miesto pod časťou zakrývajúcou podvozok.

Taktiež sme sa dočkali aj zverejnenia krátkych nahrávok, z ktorých sa dozvedáme, ako bude Tesla Model 3 znieť v nižších rýchlostiach pri jazde vpred, resp. pri cúvani. Niektorí si uťahujú, že elektromobil znie ako metro, resp. v prípade spätného chodu ako ufo.  

Prvýkrát bol reproduktor spozornovaný na tomto zábere ešte v januári 2019

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

My Performance Model 3 is up @coloradodetail ! Here's a quick look at the undercarriage of a Model 3! #tesla #teslamotors #teslamodel3 #elonmusk

Príspevok, ktorý zdieľa Erik Strait (@erikstrait),

Domov
Zdieľať
Diskusia