Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2019, 21:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tesla vytvorila nový mód pre psov, vďaka ktorému môžu oddychovať vo vychladenom aute, aj keď si majitelia odbehnú

TECH PES TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Americká automobilka prisľúbila psí mód už v októbri.

Za posledné roky sa v médiách objavili viaceré prípady bábätiek či psov, ktoré majitelia nechali v aute a nanešťastie utrpeli vážne zranenia či zomreli. O tejto téme sa často diskutuje a keď svet riešil jeden z podobných prípadov v októbri minulého roka, užívatelia vyzvali Elona Muska z automobilky Tesla, či by do svojich áut nemohol nainštalovať práve psí mód.


Predstava bola jasná. Vďaka elektrickému pohonu si zákazníci želali, aby mohli nastaviť potrebnú teplotu, nechať pustenú hudbu a na veľkom displeji v strede palubnej dosky zanechať odkaz pre okoloidúcich, ktorý by ich informoval o tom, že sa majiteľ o chvíľu vráti. Okoloidúci by zároveň mali možnosť vidieť údaj o teplote vnútri kabíny, takže by sa nemuseli obávať, že sa pes v kabíne prehreje a nedajbože zomrie.

Keď Elon Musk v októbri reagoval na tweet jedného z fanúšikov, napísal len, že Tesla by podobný mód vytvoriť mohla. Automobilka nezverejňovala žiadne bližšie informácie, až napokon nedávno zavesila na Twitter príspevok, kde psí mód ukazuje v akcii. Naozaj funguje parádne, a tak sa psíky nemusia obávať o svoje zdravie.

Domov
Zdieľať
Diskusia