Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2019, 14:13
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

It 2 je strašidelné, ale príliš dlhé. Recenzenti si myslia, že film má veľké šance získať Oscara

It 2 je strašidelné, ale príliš dlhé. Recenzenti si myslia, že film má veľké šance získať Oscara
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY IT 2
Uložiť Uložené

Prvé ohlasy znejú nádejne.

Spoločne s hororom Mníška sa prvá časť It na Slovensku tešila výnimočnej návštevnosti. Dá sa preto predpokladať, že pri pokračovaní s hrozivým Pennywiseom sa naše kiná opäť poriadne zaplnia.

Budú však diváci podobné spokojní ako v prípade prvej časti? Na túto otázku sa nám snažia predbežne odpovedať zahraniční kritici, ktorí majú už dvojku za sebou a na sociálnych sieťach zdieľali svoje dojmy. Reakcie sú prevažne pozitívne, ale snímka schytala aj trochu kritiky, a to najmä za svoju stopáž (169 minút).

Spomedzi nových hercov v dvojke podľa editorky Collideru Haleigh Foutch vyniká hlavne Bill Hader, ktorý si vraj mnohokrát kradne scénu sám pre seba. Peter Sciretta zo Slashfilmu označil dvojku za pravdepodobne strašidelnejšiu, ale takmer trojhodinová stopáž mu prišla jednoducho mierne cez čiaru.

Odporúčané
It 2 vládne kinám po celom svete. Rekordy prvého dielu však určite neprekoná (Box Office) It 2 vládne kinám po celom svete. Rekordy prvého dielu však určite neprekoná (Box Office) 9. septembra 2019, 15:01

Sean O'Connell za CinemaBlend považuje It 2 za dobré pokračovanie, ale nie za skvelé. Páči sa mu, že snímka prebrala dôležité momenty z knižnej predlohy, ale taktiež kritizuje najmä zdĺhavú minutáž. Výkon Billa Hadera by si mimochodom údajne zaslúžil nomináciu na Oscara.

Steven Weintraub z Collideru bol celkovo viac než spokojný a pochválil najmä výslednú kombináciu medzi dejovou líniou mladých hercov a dospelákov. Mike Ryan z Uproxxu na snímke viac docenil jej prvú časť, no druhá ho už natoľko neuchvátila.

Erik Davis za redakciu Fandango pochválil skvelú chémiu medzi hercami a vynikajúcu kombináciu humoru a hororovej atmosféry, a tak ako mnohí sa tešil aj z prítomnosti Billa Hadera.

Domov
Zdieľať
Diskusia