Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2019, 13:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najbohatší muž sveta si kúpil superluxusnú jachtu za 400 miliónov dolárov. Bezos hneď schytal dávku kritiky

ZAUJÍMAVOSTI JEFF BEZOS
Uložiť Uložené

Jeff Bezos sa môže pochváliť majetkom okolo 130 miliárd dolárov.

Život zrejme nemôže byť zlý, ak si najbohatším mužom sveta a tvoj majetok dosahuje hodnotu viac ako 130 miliárd dolárov. V takomto svete žije zakladateľ Amazonu Jeff Bezos, ktorý si nedávno urobil radosť novou jachtou, píše Complex.

 Dnes 55-ročný miliardár za jachtu Flying Fox zaplatil vraj okolo 400 miliónov dolárov, čo je číslo, k akému sa pravdepodobne nikto z nás nedopracuje ani za niekoľko životov, a on si ani nemusel všimnúť, že toľko peňazí investoval. 


Superluxusná jachta je dlhá 136 metrov a v jej interiéri nájdeš všetky potrebné vychytávky, ktoré by si ako miliardár vyžadoval. Ak ti nestačí more okolo teba, môžeš sa okúpať v bazéne, svoj čas vieš tráviť v jednej z 11 kajút, vychutnať si môžeš film vo vlastnom kine a keby si náhodou vlastnil helikoptéru, tie dokážeš na palubu napchať hneď dve. Bezos na svojom novom miláčikovi očividne nešetril, ale vyslúžil si hromadu kritiky.

Odporúčané
Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku 23. februára 2021, 14:36

Nielenže zaplatil za jedinú loď 400 miliónov dolárov, zatiaľ čo Amazon zamestnáva po svete milióny ľudí, z ktorých tisíce nezarábajú dostatok peňazí na plnohodnotný život a polemika sa vedie aj o pracovných podmienkach.

Ironicky vyznieva nákup novej jachty, ktorá svojím pohonom bude prispievať k znečisťovaniu životného prostredia a klimatickým zmenám, aj keď sa neustále rozpráva o tom, ako klimatické zmeny nútia ľudstvo hľadať nové miesto na život vo vesmíre, čoho súčasťou je aj spoločnosť Blue Origin Jeffa Bezosa.

Domov
Zdieľať
Diskusia