Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2019, 12:45
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Dievčatá zarábajú aj 90 € na hodinu za držanie dopravnej značky

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Niektoré pozície v Austrálii ponúkajú ohromný zárobok.

Pokiaľ snívaš o vysokom plate, pravdepodobne máš ambície dostať sa na dobrú vysokú školu alebo začať vlastný biznis plný kreatívnych nápadov. V Austrálii sa však dá k šesťcifernému ročnému platu dostať aj jednoduchším spôsobom.

Čoraz viac mladých žien sa hlási na pozíciu, kde celý deň držia a presúvajú dopravné značky, prípadne operatívne riadia dopravu. V angličtine sú prezývané „lollipop ladies“ a hlavnou motiváciou tohto zamestnania plat, ktorý podľa portálu Newshub dosahuje aj 135 000 dolárov ročne, teda 120 000 €. Podľa DailyMail sú zasa tieto hodnoty niekde medzi 100 000 až 105 000 dolárov.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Flat Capped Photographer (@flatcappedphoto),

To však nie je všetko, Newshub sa stretol s jednou takouto pracovníčkou, ktorá, okrem svojej mzdy, dostáva ešte rôzne benefity na stravu či cestovanie do výšky ďalších 70 dolárov denne.


Práca pritom vyžaduje len dva dni na zaškolenie. Výplatná páska je tučná z viacerých dôvodov. Stavbárske odbory argumentujú, že zamestnanie je náročné a vykonáva sa v nebezpečných podmienkach, no treba tiež zvážiť, že sa Austrália práve nachádza v strede masívneho stavebného rozmachu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Laura Lewis (@rangdog91),

Domov
Zdieľať
Diskusia