Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2019, 11:59
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Na Vianoce v opitosti vyvraždil celú svoju rodinu. Stal sa tak posledným popraveným Čechom

Na Vianoce v opitosti vyvraždil celú svoju rodinu. Stal sa tak posledným popraveným Čechom
Zdroj: Archív PČR
ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ani pretvárka pred súdom ho pred verdiktom nezachránila.

Celým Československom iba deň pred Vianocami roku 1986 otriasol hrôzostrašný prípad, ktorý sa udial v Předměřicích u Hradce Králové. Krvavému incidentu okrem iného dopomohli opäť alkohol a manželské nezhody.

Vladimír a Jaroslava boli manželmi iba tri roky, pričom tri zo štyroch detí mala Jaroslava z predchádzajúceho manželstva. Vladimírova vlastná bola iba ročná dcérka Vladimíra. Mladomanželia však boli značne poznačení láskou k alkoholu.

Podľa Vladimíra manželka nerobila nič iné, len nasávala so svojimi priateľkami v kuchyni ich bytu. Takéto obvinenia však Jaroslava odmietala a naopak vyčítala Vladimírovi, že málo zarába a nedostatočne sa stará o rodinu. Tieto hádky neskôr potvrdili aj susedia, ktorí okrem kriku počuli z bytu aj časté bitky. Taktiež pozorovali aj deti, ktoré podľa ich výpovedí často pôsobili zanedbane.

Zlú reputáciu mal Vladimír aj u bývalej manželky, svokrovcov a dokonca aj vlastných rodičov. Všetci ho opísali ako agresívneho a výbušného. Lepšie záznamy nemal ani u zamestnávateľa v Pardubiciach. Bol známy pre svoju ľahostajnosť, časté neskoré príchody alebo neospravedlnené absencie.

Vladimír Lulek nebol žiadne neviniatko. Už v minulosti bol známy pre opakované lúpeže a ublíženie na zdraví, za ktoré si odsedel medzi rokmi 1972 až 1979 sedem rokov za mrežami.

Na Vianoce v opitosti vyvraždil celú svoju rodinu a stal sa tak posledným popraveným Čechom
Na Vianoce v opitosti vyvraždil celú svoju rodinu a stal sa tak posledným popraveným Čechom Zdroj: Archív PČR
 

Krvavé Vianoce

Všade už vládla vianočná atmosféra a inak tomu nebolo ani u rodiny Lulkovcov. Manželka Jaroslava spolu s deťmi pripravovala domácnosť na jeden z najkrajších sviatkov v roku, keď im prípravy v neskorých večerných hodinách narušil príchod opitého otca – Vladimíra Lulka.

Ten sa po niekoľkohodinovom vysedávaní v krčme, ako to mal vo zvyku, dopotácal domov aj so svojim starým priateľom, ktorý bol práve v aktívnej vojenskej službe. Obaja mali samozrejme už svoje odpité a tomu zodpovedalo aj ich správanie.

Akonáhle vtrhli do bytu, spustila sa medzi manželmi hádka a výčitky. Keďže chcela deti tohto divadla ušetriť, poslala ich do postele. Pokojný spánok však určite nemali. Z kuchyne sa ozývala spŕška nadávok a vyhrážok. Jaroslava mu vyčítala, že cele dni nič nerobí, iba pije. Vladimír ju zase osočoval, že je k*rva.

Odporúčané
Nekrofil s fetišom na ženské topánky vraždil obete v garáži domu, kým jeho manželka a deti večerali Nekrofil s fetišom na ženské topánky vraždil obete v garáži domu, kým jeho manželka a deti večerali 8. júla 2019, 20:37

Kamarát sa snažil napätú atmosféru upokojiť, no alkoholom poznačená myseľ Vladimíra všetko vnímala po svojom. Keď sa zdalo, že agresívna hádka je už na konci, Vladimír sa vrátil do kuchyne držiac nôž, pričom Jaroslave neustále niečo vyčítal, ale išlo už skôr o opilecké mrmlanie.

Manželka na jeho slová nereagovala, ale napokon sa neudržala a predsa vzniesla námietku, na čo Vladimír reagoval výbuchom extrémneho hnevu. V afekte manželku udrel brúsikom priamo do tváre, na čo jej okamžite začala tiecť krv.

Zrejme už vtedy tušila, že spojenie Vladimirovej agresívnej povahy a vysokej hladiny alkoholu v krvi môže vyústiť až do život ohrozujúcej situácie. Okamžite sa preto snažila z bytu utiecť, no to už jej pohľad pred seba zahmlievala tečúca krv. Vladimír ju rýchlo dobehol a zasadil prvú ranu nožom do chrbta.

Domov
Zdieľať
Diskusia