Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2019, 11:33
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Čo prezradila potitulková scéna zo Stranger Things a ako načrtla príbeh 4. série?

Čo prezradila potitulková scéna zo Stranger Things a ako načrtla príbeh 4. série?
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY STRANGER THINGS
Uložiť Uložené

Vo vzduchu stále visí viacero nezodpovedaných otázok.

Seriálový hit Stranger Things je tu s nami od roku 2016 a Netflix spoločne s bratmi Mattom a Rossom Dufferovcami nám odvtedy doručili už tri plnohodnotné série. No až v tej najnovšej (našu recenziu nájdeš tu) sme sa prvýkrát v histórii seriálu dočkali aj potitulkovej scény. A práve tú si dnes rozoberieme. Pokiaľ si teda tretiu sériu ešte nevidel, určite sa nasledujúcim riadkom vyhni.

Odporúčané
Givenchy a ich kolekcia doplnkov zo série Bambi Givenchy a ich kolekcia doplnkov zo série Bambi 6. decembra 2013, 10:50

Čo sa teda v spomínanej potitulkovej scéne udialo? Na jej začiatku sme sa ocitli na ruskom polostrove Kamčatka, kde sa nachádzalo akési vojenské laboratórium alebo väzenie (prípadne kombinácia oboch). V zábere sa objavili dvaja členovia stráže smerujúci k celám. Keď sa však jeden z nich zastavil pred väzenskou bunkou pred ním, jeho kolega povedal: Nie. Američana nie. Presunuli sa teda k ďalšej cele, odkiaľ vzali nejakého Rusa.

Ten mal na tvári poriadne zdesený výraz, takže evidentne vedel, čo ho čaká. A my sme sa to dozvedeli už o pár sekúnd neskôr. Stráž vzala väzňa hlboko do podzemia a zavrela ho do veľkej železnej klietky. Jeden z dozorcov otvoril dvere vo vnútri klietky s Rusom a krátko na to sa objavil bledý Demogorgon. Ten následne podišiel k väzňovi, postavil sa, otvoril ústa a zaútočil.

Stranger Things
Stranger Things Zdroj: Netflix

Kým sa ale zameriame na Rusov, vráťme sa na moment k istému Američanovi, ktorého stráž na začiatku spomenula. Tento väzeň je pre Rusov evidentne dôležitý a vo 4. sérii dozaista zohrá nejakú rolu. Taktiež by sme mohli predpokladať, že ide práve o Jima Hoppera (David Harbour), o ktorom sme si mali myslieť, že zomrel. Tvorcovia nám totiž neukázali jeho telo a nevideli sme ho ani zomierať, čo sú asi najdôležitejšie faktory. Je to však až príliš okaté. Možno nejde o Hoppera, ale o niekoho celkom iného. Ako je to teda s Hopperom?

Odporúčané
Takto spievajú Vecna, Steve, Robin či Mike. Z ich vlastných skladieb ti padne sánka Takto spievajú Vecna, Steve, Robin či Mike. Z ich vlastných skladieb ti padne sánka 7. júla 2022, 16:30

Z predošlých epizód (a celého priemyslu) sme si zvykli na to, že ak niekto zomrie, rozhodne o tento moment nebudeme na obraze ochudobnení. A to sa v prípade Hoppera nestalo. Stavili by sme sa teda, že Jim je stále nažive. S najväčšou pravdepodobnosťou sa nachádza v Upside Down. Presne tam totiž viedol otvorený portál pod mestečkom Hawkins. Či ho tam odhodil náraz alebo sa tam Hopper tesne pred výbuchom rozhodol ísť sám, je úplne jedno.

Ťažko by tam však vydržal mesiac. Pokiaľ vieme, v Upside Down nie je jedlo ani voda. Mohla teda pokojne nastať situácie, že Rusi otvorili portál na Kamčatke, vyrazili do sveta Upside Down a tam našli práve Hoppera. Teraz už ale späť k Rusom. Ako nám prezradil vedec Alexei (Alec Utgoff), ruská armáda chcela otvoriť dvere do sveta Upside Down pre vlastné účely. Žiaľ, to je tak všetko, čo o ich pláne vieme.

Stranger Things
Stranger Things Zdroj: Netflix

Môžeme však predpokladať, že Rusi chceli využiť príšery z druhej strany ako zbraň, pričom najlepšie podmienky mali práve v mestečku Hawkins, v ktorom sa brána ešte úplne „nezahojila“. Viac o ich zámeroch by sme sa teda mali dozvedieť vo štvrtej sérii (ktorú Netflix určite potvrdí). S pokusmi o otváranie brány ale určite neskončili. Snáď nám tvorcovia prezradia aj to, ako sa Rusi dozvedeli o samotnom Upside Down a ako vlastne zistili, že sa jedna z brán nachádza v Hawkins.

Po tretej sérii (a nielen po nej) visí vo vzduchu viacero nezodpovedaných otázok, ku ktorým by sme si rozhodne zaslúžili odpovede. Ostáva nám už len dúfať, že sa tvorcovia v ďalších epizódach viac zamerajú na svet Upside Down, jeho mytológiu a doručia vytúžené odpovede na naše otázky.

Domov
Zdieľať
Diskusia