Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2019, 7:48
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Doteraz nezverejnené video pádu diaľničného mosta zachytáva moment, keď prišlo o život 43 ľudí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podľa talianskej prokuratúry má ísť o kľúčový dôkaz, keďže video zachytáva aj konkrétny moment, keď sa odtrhol kus lana držiaci betónovú konštrukciu.

14. augusta 2018 v Taliansku zahynulo 43 ľudí po tom, čo sa pod nimi zrútil diaľničný Morandiho most. Zároveň pripravil o strechu nad hlavou ďalších 600 obyvateľov Janova obývajúcich domy pod mostom.

Odporúčané
V Taliansku sa náhle zrútil diaľničný most. Autá padali z obrovskej výšky do priepasti, ktorá sa otvorila pod nimi V Taliansku sa náhle zrútil diaľničný most. Autá padali z obrovskej výšky do priepasti, ktorá sa otvorila pod nimi 14. augusta 2018, 14:28

Talianska agentúra ANSA teraz informuje, že tamojšia prokuratúra povolila zverejnenie videozáznamu z priemyselnej kamery, ktorý pôvodne okamžite po nešťastnej udalosti zadržala. Malo ísť o kľúčový dôkaz, keďže video zachytáva aj konkrétne miesto, kde bola poškodená konštrukcia mosta. 

Celý pád trval približne 14 sekúnd a máme možnosť vidieť aj svetlá áut, ktoré sa rútia k zemi po tom, čo sa v oblasti 9. piliera potrhali kovové laná. Denník SME ešte informuje, že vtedajší prevádzkovateľ mosta konštatuje, že záznam „neukazuje všetky základné komponenty mosta“ a tým pádom „príčinu zrútenia neozrejmuje.“

Pracovníci postupne most po častiach odstraňovali už od minulého roka, počas posledného piatku však museli byť odpálené piliere, pretože ich demontáž nebola možná. 

Odporúčané
V Taliansku odpálili diaľničný most, ktorý sa minulý rok zrútil a spôsobil tragédiu V Taliansku odpálili diaľničný most, ktorý sa minulý rok zrútil a spôsobil tragédiu 28. júna 2019, 11:14

Nový most by mal byť postavený už na jar roku 2020, navrhol ho renomovaný architekt Renzo Piano úplne zadarmo z rešpektu ku svojmu rodnému mestu. Most by mal vyzerať ako loď a pôjde o jeden z najmodernejších architektonických kúskov v regióne.

Domov
Zdieľať
Diskusia