Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2019, 18:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Tretím headlinerom Hip Hop Žije je londýnsky Afro B, ktorého si všimli aj Drake či Beyoncé. Ovládne nový Latino Afro beats štýl

HUDBA
Uložiť Uložené

Organizátori pridávajú ďalšie známe meno zo zahraničia, ktoré obohatí nový Latino stage. 28. a 29. júna to na bratislavských Zlatých pieskoch bude obrovské.

Ku Ja Rulemu a Gunnovi sa teraz prídava aj Afro B, ktorý na Hip Hop Žije 2019 ovládne  Latino Afro beats štýl. Okrem špeciálnych DJ setov Hajtkoviča alebo Petra Panna sa v podobnom žánri predstaví aj Rida Radar alebo Eusebio. Taktiež sa môžeš tešiť na kubánskeho F-Cubu a po dnešku už vieme, že chýbať nebude nová krv z Veľkej Británie. 

Afro B reprezentuje spojenie rapu a afrického popu, veľmi blízke sú mu však aj typické dancehall a latino rytmy. On sám opisuje svoju tvorbu ako Afrowave a presne tak nazval aj svoje posledné dva albumy.

Jeho jedinečnosť už ocenili aj Drake alebo Beyoncé a on sám v rozhovore pre redbull.com priznal, že práve oni mu pomohli dostať sa do povedomia širokého publika. Dnes má len na Spotify milión streamov mesačne a má našliapnuté k tomu, aby získal aj svetovú slávu. 

Na Hip Hop Žije zaznejú jeho najväčšie hity ako Drogba alebo Shaku Shaku, v rámci show však odprezentuje celkový prierez svojou tvorbou vrátane minuloročného albumu. Afro B je príjemným spestrením celkového line upu na prvý pohľad striktne rapového festivalu a zároveň dôkazom, že organizátori chcú pozývať aj mená, ktorých najväčšia popularita ešte len čaká. 

Chýbať nebude ani sprievodný program mimo hudby, napríklad tanečné workshopy. Viac informácií nájdeš na oficiálnej facebookovej udalosti alebo stránke hiphopzije.sk, kde sú zároveň stále dostupné vstupenky za zvýhodnené ceny. 

Tretím headlinerom Hip Hop Žije je londýnsky Afro B, ktorého si všimli aj Drake či Beyoncé. Ovládne nový Latino Afro beats Stage
Tretím headlinerom Hip Hop Žije je londýnsky Afro B, ktorého si všimli aj Drake či Beyoncé. Ovládne nový Latino Afro beats Stage
Domov
Zdieľať
Diskusia